Sahte içki dehşeti: 2 kişi hayatını kaybetti Sahte içki dehşeti: 2 kişi hayatını kaybetti

Muğla’nın Menteşe ilçesinde yaşayan ve 15 Temmuz günü öğle saatlerinden bu yana kayıp olan Alzheimer hastası 75 yaşındaki Sabriye Dedeoğlu'nu bulmak için başlatılan arama çalışmalarının 23 gündür aralıklarla sürdüğü bildirildi.
Alınan bilgiye göre, Muğla’nın Menteşe ilçesinde yaşayan ve 23 gündür kayıp olan Alzheimer hastası 75 yaşındaki Sabriye Dedeoğlu'nu bulmak için başlatılan ve kayıp arama yönetmeliği gereği 15 günün sonunda ara verilen çalışmalara ailesinin talebi üzerine yeniden başlanmıştı.
ARAMA ÇALIŞMALARI 2 GÜNDE BİR DEVAM EDECEK
AFAD, Yetkilileri yönetmelik gereği belirtilen arama sürecinin tamamladığına işaret ederek, “Ailesinin talebi ve yapılan değerlendirmeler sonrasında Alzheimer hastası 75 Yaşındaki Sabriye Dedeoğlu’nu arama çalışmamalarına devam edilmesi yönünde karar alındı. Yaşlı kadını arama çalışmalarına (Günaşırı) 2 günde bir devam edileceği ve arama, çalışmalarında Muğla İl Jandarma Komutanlığına ait kadavra köpeğinin de görev yapacağı bildirildi. Ekiplerin, Yaşlı kadının ilk kaybolduğu ormanlık bölgede, geniş kapsamlı yeni bir arama çalışması yapacağı da ifade edildi.
OLAY
Alınan bilgiye göre, Alzheimer hastası olduğu öğrenilen Sabriye Dedeoğlu,15 Temmuz günü Menteşe ilçesi Kötekli Mahallesi’ndeki evinden ayrıldıktan sonra uzun süre kendisinden haber alamayan ailesi, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen polis, jandarma ve AFAD ekipleri, yaptıkları araştırma sonucunda Sabriye Dedeoğlu’nun en son Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin arka kısmındaki ormanlık alana girdiğini tespit etti.
Günlerdir bu bölgede arama kurtarma faaliyetlerine ağırlık veren ekipler, yaşlı kadının bulunması için seferber olmuştu. Ekiplerin yoğun çabalarına rağmen bulunamayan Alzheimer hastası 75 yaşındaki Sabriye Dedeoğlu'nu bulmak için yakınları tarafından kentteki billboardlara kayıp ilanı verilmişti.
Kayıp ilanında, yaşlı kadının fotoğrafının yanı sıra güvenlik kameralarına yansıya son görüntüsü ile irtibat için 05058660701 numaralı telefona yer verilmişti.

Editör: Gazete Muğla