Datça Belediye Meclisinin son toplantısında Datça Belediyesi'ne bağlı Personel Limited Şirketi'nin SGK’ya olan borçlarının ödenebilmesi için satışı ya da takas yapılabilecek taşınmazların belirlenmesi CHP Grubunun oyları ile kabul edildi. Meclis toplantısına katılan MHP ve AK Partili meclis üyelerinin ise karara red oyu verdi.

Polis Şeyda Yılmaz'ı Şehit Eden Katille İlgili Yeni Gelişme Polis Şeyda Yılmaz'ı Şehit Eden Katille İlgili Yeni Gelişme


Datça Belediye Meclisinin canlı yayımlanan Belediye Meclisinde, Datça Belediye Başkanı Aytaç Kurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Belediyelerin SGK Borçlarını ivedi olarak ödemesini istediğini belirterek, “Biz satışlara gönüllü değiliz. Şimdi SGK borçlarının hemen ödenmesi dayatmasıyla üzerimize gelindiği için bu kararı almak zorunda kaldık. Datça Belediyesi'ne bağlı Personel Limited Şirketi'mizin SGK’ya olan borçlarının ödenebilmesi için satışı ya da takas yapılabilecek taşınmazların belirlenmesini meclisimiz tarafından belirlenmesini istiyorum” dedi.
AK PARTİ VE MHP RED OYU VERDİ
Datça Belediyesi'ne bağlı Personel Limited Şirketi'nin SGK’ya olan borçlarının ödenebilmesi için satışı ya da takas yapılabilecek taşınmazların belirlenmesi CHP Grubunun oyları ile kabul edildi. Meclis toplantısına katılan MHP ve AK Partili meclis üyelerinin ise karara red oyu verdi.
MHP Grup Başkan Vekili Serdar Ören, Büyükşehir Yasası ile Köy Tüzel kişiliğinden belediye mülküne geçen yerlerin satışına karşı olduklarını, bu satışları tasvip etmediklerini söyle
AK Parti Grup Başkan Vekili Vedat Erdağı ise Datça Belediyesinin SGK Borçlarının bugüne kadar biriktirilmesinin yanlış olduğuna işaret ederek, “Bu borçların belediyeye fazla personel alımının bir sonucu” dedi. Toplantıda, Datça Belediyesinin SGK Borcunun ne kadar olduğu ise açıklanmadı.
SATIŞ VE TAKASI PLANANAN 24 TAŞINMAZ
Komisyon SGK borçlarının ödenmesi amacıyla satılabilecek ya da takas edilebilecek 24 adet taşınmaz belirledi. Bu taşınmazların 8'i Cumalı, 2'si Karaköy, 2'si Yazı, 2'si Sındı, 2'si Mesudiye, 2'si Kızlan, 2'si Hızırşah, 2'si Reşadiye, 1'i Emecik, ve 1'i Yaka Mahallesinde bulunuyor.
HALK DALKAVUKLUĞU TARTIŞMASI

Datça Belediye Başkanı Aytaç Kurt’un meclis toplantısında Datça’daki koyların işgali nedeniyle belediyeyi eleştirenler için "Halk dalkavukluğu yapıyorlar" ifadesini kullanması ise sosyal medya da tepki ile karşılandı.
Sedat Kaya adlı sosyal medya kullanıcısı tepkisini şu sözlerle ifade etti:
“Datça Belediye Başkanı Sayın Aytaç Kurt, sosyal medyada koyların işgali nedeniyle belediyeyi eleştirenler için "halk dalkavukluğu yapıyorlar" ifadesini kullandı.Eleştirenlerden biri de benim, mesleğimi yapıyorum.Sayın Kurt'un bu söze açıklık getirmesi gerekiyor."Halk Dalkavukluğu yapıyorlar" dedikleri kimlerdir?Ayrıca "Halk Dalkavukluğu" popülizm olsa bile , "Rant Dalkavukluğu"ndan iyidir.Çünkü halkın sorunlarını dile getirir.Herkes işini yaparsa, zaten sorun kalmaz!”

Editör: Gazete Muğla