Gündem

2 'dev' yakalandı! "Normalden çok daha büyükler"

Marmara Denizi Silivri açıklarında avlanan balıkçılar, normalinden çok daha büyük boyutlarda 41 ve 30 kilo ağırlığında iki dev Fener Balığı yakaladı. Normalden çok daha büyük olan balıklar Türkiye Deniz Canlıları Müzesi'ne getirildi. Balıklar görenleri hayrete düşürdü.

Marmara Denizi Silivri açıklarında yaşanan olağanüstü bir olayda, balıkçılar normal boyutların çok üzerinde, 41 ve 30 kilo ağırlığında iki dev fener balığı yakaladı. Bu devasa canlılar, Türkiye Deniz Canlıları Müzesi'nde sergilenmeye başlandı.

Balıkların avlanma yöntemleri ve özellikleri hakkında bilgi veren müze kurucusu Kenan Balcı, fener balıklarının genellikle deniz mağaralarında yaşadığını ve avlanırken küçük balıkları yem olarak kullandığını belirtti. Balıkların etinin lezzetli olduğu, ancak görünümünün pek hoş olmadığı ifade edildi.

Balıkların nasıl yakalandığını anlatan Balcı, “İnsan gücüyle çekilen ağlarla yakalanmıştır. Fener Balıkları küçük balıkları genelde çok sever. Küçük balıklarından da şimdi tam hareketli zamanları. Kuma yatarak küçük balıkların geçmesini bekler geçerken fenerini sallar feneri balıklar yem sanıp gelince de avını yakalayıp yutar. Silivri açıklarında yakalandı. Normalden çok daha büyük. Denizin derinliklerinde mağaralarda yaşar. Balıkların hareket ettiği zamanlarda ise piyasaya çıkar kıyılara gelir. 5 metrelik bir tekne yakaladı bu balıkları. 41 kilo büyük olanın. Fener Balığı’nın özelliği kılçıksız olması görünümü hoş değil ama eti çok lezzetlidir” diye konuştu.