Gündem

15 Safkan Arap koşu tayı ihale ile satılacak

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Anadolu Tarım İşletmesi Müdürlüğü yetiştirmesi 15 baş safkan Elit Arap Koşu Tayı açık artırma usulüyle satılacak. İhale, 8 Ekim 2024 tarihinde saat 12.00’de İstanbul Veliefendi Hipodromunda Alım-Satım ve İhale Komisyonu huzurunda TİGEM Alım-Satım ve İhale Yönetmeliği esaslarına göre yapılacak. TİGEM, ihale ile satılacak olan atların özellikleri gösteren video ve fotoğraflar ile atların Endoskopi ve Röntgen görüntülerini de sayfasında yayımladı.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Anadolu Tarım İşletmesi Müdürlüğü yetiştirmesi 15 baş safkan Elit Arap Koşu Tayı açık artırma usulüyle satılacağını duyurdu.
TİGEM tarafından İlan Gov.Tr’de yayımlanan ilandan şu bilgilere yer verildi:
“TİGEM Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü tarafından yetiştirilmiş olan 15 Baş Safkan Arap Elit Taylarının satışı, 24.09.2024 tarihinde saat 12.00’de İstanbul Veliefendi Hipodromunda İşletmemiz Alım-Satım ve İhale Komisyonu huzurunda yapılacaktır. Tayların özelliklerini içeren tanıtım videolarına, satış kataloğuna, endoskopi ve röntgen görüntülerine aşağıdaki eklerden ulaşabilirsiniz. Satış kataloğunda özellikleri belirtilen, İşletmemiz yetiştirmesi 15 baş erkek safkan Elit Arap Koşu Tayı açık arttırma usulüyle satılacaktır. Ancak istekliler ilanda belirtilen ihale saatine kadar komisyon başkanlığına ulaşmış olmak şartıyla, kapalı teklif alma usul ve hükümlerine uygun olarak düzenleyecekleri tekliflerini, elden veya posta ya da kargo yoluyla da gönderebilirler. Bu şekilde verilen teklifler, ihalede ilk teklifler verilene kadar gizli tutulur ve ilk teklifler alındıktan sonra, İhale Komisyonu tarafından okunur ve artırım yüksek olan teklif üzerinden devam eder. Teklif sahibinin Komisyon huzurunda hazır bulunmaması durumunda; posta ile gönderilen teklif son ve kesin teklif olarak kabul edilecektir.”

HER TAY KATALOG İLE TANITILDI
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM)’in internet sitesinde ihale ile satışa sunulan her tay için bir katalog hazırlandığı ve hazırlanan katalogda, satışa sunulan taya ait bilgiler, fotoğraf ve videolar ile tayın endoskopi ve röntgen görüntülerinin yer alması dikkat çekti.
Tayların fiziki özellikleri, anne, babası ve kardeşleri hakkında bilgilerinde kataloglarda yer aldığı görüldü.
Tayların satışının tek tek satılacak olacağı ve ihaleye katılmak isteyen müşteriler tayların özelliklerini belirten katalogları TİGEM, İşletme ve Hipodrom Müdürlükleri'nden temin edebilecekleri öğrenildi