Muğla Haberleri

100 Yaş Evi’nde Sanat Tarihi Atölyeleri Başladı

SİNEM KARAKAYA- Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş üstü vatandaşların sosyal yaşama daha aktif katılmalarını sağlamak amacıyla hizmete sunduğu...

SİNEM KARAKAYA- Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş üstü vatandaşların sosyal yaşama daha aktif katılmalarını sağlamak amacıyla hizmete sunduğu Nilüfer Caner 100 Yaş Evi’nde üyelere yönelik ‘Karya Döneminde Mısır Tanrı Kültleri’ konulu söyleşi etkinliği gerçekleştirildi.

Arkeolog Sude Bayraktaroğlu tarafından gerçekleştirilen söyleşi, üyeler tarafından ilgi gördü. Daha sonra program kapsamında Muğla Sanatseverler Derneği Başkanı Sadettin Özbek tarafından antik dönem şiirleri seslendirildi. Yan flüt sanatçısı Dilara Elagözlü şiirlere eşlik etti.

Yaşadığımız kentin tarihsel gelişimi üzerine bilgi sahibi olan üyeler her hafta sanat tarihi atölyelerinde bir araya gelmesi planlanıyor. Haftaya işlenecek konular arasında antik çağdan bugüne Muğla'nın anlatımı yapılacak. Kültür etkinlikleri çerçevesinde katılım sağlayan üyeler yaşadıkları kentin tarihini öğrenmekten mutlu olduklarını belirterek Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'e teşekkürlerini ilettiler.