Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Nilüfer Caner 100 Yaş Evi’nde seramik döküm çalışması gerçekleştirildi. 100 Yaş Evi resim öğretmenleri tarafından haftanın iki günü silikon kalıp alarak, oluşturdukları süs eşyalarını seri bir şekilde üreten üyeler, yapmış oldukları seramikleri boyayarak sevdiklerine hediye ediyorlar.

Sinem Karakaya

Özbekistanlı öksüz Mubina artık duymaya başladı Özbekistanlı öksüz Mubina artık duymaya başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş üstü vatandaşların sosyal yaşama daha aktif katılmalarını sağlamak amacıyla hizmete sunduğu Nilüfer Caner 100 Yaş Evi’nde seramik döküm çalışması gerçekleştirildi. 100 Yaş Evi resim öğretmenleri tarafından haftanın iki günü silikon kalıp alarak, oluşturdukları süs eşyalarını seri bir şekilde üreten üyeler, yapmış oldukları seramiklerin boyayarak sevdiklerine hediye ediyorlar.

Atölye çalışmalarına sürekli katılım sağlayan üyeler ve gönüllü üniversite öğrencileri, doğal kilden şekiller oluşturarak silikon solüsyon ile almış oldukları kalıpları diş alçısı ve taş tozu ile birden fazla seramik üretiyor. Boş zamanlarını verimli bir şekilde geçiren üyeler ve gönüllü üniversite öğrencileri, hem sosyalleşiyor hem de kuşaklar arası bağın güçlendirilmesine olanak sağlıyor.

Hobi atölyesinde yapılan çalışmalardan zevk aldığını söyleyen 100 Yaş Evi üyesi Mehmet Kartal, “Emekli olduktan sonra kendimi boşlukta hissetmiştim. 100 Yaş Evine üye oldum ve burada hobi atölyesinde seramik çalışmasına katılım sağladım. Her gün atölyede öğrencilerle ve üye arkadaşlarla birlikte büst döküm çerçeve biblo yapıyoruz. Benim için çok güzel bir uğraş. Hocamız bize çok yardımcı oluyor bana farklı bir yaşam sunan 100 Yaş Evi projesini hayata geçiren belediye başkanımıza çok teşekkür ederim” dedi.

Gönüllü üniversite öğrencisi Zübeyde Konur ise, “100 Yaş Evinde sanatsal hobi çalışmalarıyla çok güzel vakit geçirdik ve yapmış olduğum çalışmaları arkadaşlarımla paylaşıyorum. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Editör: Gazete Muğla