SİNEM KAPLAN- Muğla Emlak Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Ziya Ercan, yeniden başkanlığa seçildi.

 Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği salonunda düzenlenen ve tek liste ile gidilen Muğla Emlak Danışmanları Esnaf Odası 2. olağan genel kurulunda mevcut başkan Ziya Ercan güven tazeledi.

Divan Başkanlığını Köyceğiz Esnaf Odası Başkanı Orhan Durmaz’ın yaptığı kongreye, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, oda başkanları, STK temsilcileri ve oda üyeleri katıdı.

Gülgün Çolakoğlu: “İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmelidir” Gülgün Çolakoğlu: “İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmelidir”

Genel kurulda açılış konuşmasını yapan Bodrum Emlak Danışmanları Esnaf Odası Başkanı ve kurucu başkan Ömer Yetkin, “Esnaf Odası Olağan Kurulumuz herkese hayırlı uğurlu olsun. Başkanımız ve ekibine başarılar diliyorum. Tüm oda başkanlarına ve üyelerine hizmet eden başkanlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Ziya Ercan, “Değerli üyelerimiz biz yeni kurulan bir odayız. Muğla genelinde esnaflarımıza görev yapan 35 oda ise en az 20 ile 50 yıllık odalar. Odamız kanun gereği ilk bir yıl aidat alamadı. Bir yıl sonunda ise pandemi hem Muğla’yı hem ülkemizi hem de dünyayı sardı. Ayrıca bölgemizde çıkan yangınlar sebebiyle üyelerimizden aidat istemedik. Bu zorluklara rağmen siz değerli üyelerimize yaptığımız hizmetleri anında sizlere duyurduk. Gerek yetki belgesi gerek kimlikler gerek Türkçe ve İngilizce sözleşmeler gerek oda kayıt belgelerini sizlere anında ulaştırdığımız gibi gerek kan ihtiyacı gerek yoğun bakım yatak ihtiyacı gerekse hastane randevularında hep sizin yanınızda olduk. Biz yaptıklarımızdan ziyade aslında yönetmelikle elimizden alınan denetim yetkimiz bir gayrimenkulün sadece bir emlakçıyla sözleşme yapması tüm gayrimenkul satışlarının emlakçılar tarafından yapılması ve kaçak emlakçılara cezaların caydırıcı olması konusunda var gücümüzle mücadele etmekteyiz. İnşallah başaracağız. İlçelerimizde sizlere daha iyi hizmet verebilmek için eğitim ve halkla ilişkiler, disiplin kurulu, iletişim ve medya kurulu, uluslararası ilişkiler, ayakçıları izleme komitesi, sosyal yardımlaşma komitesi, ARGE planlama komisyonu, sicil ve dernekler komisyonu, bilirkişilik komisyonu, malı komite olmak üzere 10 adet komisyon kurarak sizlere hizmeti sürdürmekteyiz. Odamızın yeni kurulmuş olması maddi durumunun iyi olmaması aracımızın olmaması bizi hiç yıldırmadı. Gerektiğinde pandemiden önce ilk yıl ilçelerimize minibüsle giderek siz değerli üyelerimizle toplantılar yaparak sizleri bilgilendirdik. Ayrıca pandemi döneminde her türlü yönetmelikteki gelişmeleri sizlere duyurduk. Yangın döneminde kendi çabalarımızla 8 tır yangın malzemesini ilçelerimize gönderdik. Gerek yönetim kurulu gerek denetim kurulu ve gerekse üyelerimizden odamıza yaptıkları maddi ve manevi desteklerinden dolayı hepsine huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Şu an itibariyle başkan, başkan vekili yönetim ve denetim kurulu huzur hakları haricinde piyasaya borcumuz bulunmamaktadır” dedi.

Ziya Ercan, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan’a Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a iletilmesi amacıyla içinde taleplerinin olduğu bir dosya verdi. Milletvekili Gökcan, “Başarılarınız daim olsun. Emanetinizi aldım. Sayın bakanımıza ileteceğim” dedi.

Ziya Ercan’ın yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor: “ Ömer Yetkin, Müderris Bayar, Serdar Oğuz, Mehmet Kırkık, Mete Kalay, Volkan Bilin”

Denetim kurulu üyeleri : “Ömer Ülkü, Selim Bulut, Kazım Toprak”

Editör: Gazete Muğla