38. CHP Olağan Kurultayı’nda Muğla’dan Parti Meclisi’ne seçilen Mehmet Alkım Denizaslanı ve Yüksek Disiplin Kurulu’na seçilen Av. Remzi Kazmaz, CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı başkanlığında Menteşe’de basın mensuplarıyla tanışma kahvaltısında buluştu.

Toplantıda kurultay sürecini demokratik bir şekilde geride bıraktıklarını söyleyen İl Başkanı Balcı, Muğla örgütünün Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyesiyle temsil edileceğini belirtti. Balcı, Mehmet Alkım Denizaslanı ve Av. Remzi Kazmaz’a başarılar diledi.

İl Başkanı Zekican Balcı, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından verilen hak ihlali kararına uymayıp, kararda imzası bulunan yüksek yargı mensupları hakkında suç duyurusunda bulunması hakkında Genel Başkan Özgür Özel ile aynı fikirde olduğunu belirtti ve “Bu bir darbedir” dedi.

“MECLİSE ADETA BİR ULTİMATOM VERDİLER”

Balcı, “Can Atalay halen tutuklu bir şekilde cezaevinde ve milletvekili yeminini hala yapamadı. Bununla ilgili anayasa mahkemesi bir hak ihlali kararı verdi. Anayasa Mahkemesi bir hak ihlali kararı verdi ancak dün bana göre, Türk hukuk tarihinin en kara günlerinden birisini yaşadık. Hiç de azımsanmayacak, hiç küçümsenmeyecek bir karar. Meclise adeta bir ultimatom verdiler. Neresinden bakarsanız bakın, Türkiye Cumhuriyeti olarak kara gün yaşandı. Buna sessiz kalmamamız gerekir. Sessiz kalırsak eğer bu hukuksuzluğa meşruiyet kazandırmış oluruz. Genel Başkanımız bu konuyla ilgili bir karar aldılar, kapalı grup toplantısı yaptılar. Bu bir darbedir dediler. Bana kalırsa ben de aynı şekilde düşünüyorum. Bu bir darbedir. Darbeler sadece silahla, askerle, postanla yapılmaz. Dolayısıyla CHP olarak gereken tepkiyi vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“YEREL SEÇİMLER MUĞLA ÖRGÜTÜ İÇİN ÇOK İDDİALI GEÇECEK”

Toplantıda 31 Mart yerel seçimlerinin çok iddialı geçeceğini söyleyen İl Başkanı Zekican Balcı, “Yerel seçimler Muğla örgütü için çok iddialı geçecek. 13 ilçemizin tamamı ve Büyükşehir Belediyemiz için 13+1 olarak net iddiamızı koyuyoruz. Bugünden itibaren bunun için çalışmalarımıza dört bir koldan, 31 Mart akşamının sabahına kadar durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz. 13+1 kesinlikle bizim hedeflediğimiz ve mutlaka başarıya ulaşacağımız bir hedeftir. Muğla halkının ve Muğla örgütünün en yüksek düzeyde mutlu olacağı şekilde adaylarımızla birlikte seçim süreci geçireceğiz” diye konuştu.

BALCI’DAN ÖN SEÇİM VURGUSU

Yerel seçim sürecinde ön seçim olacağını vurgulayan İl Başkanı Balcı, “Önümüzdeki günlerde il başkanlarımızla ve genel başkanımız başkanlığında bir toplantımız olacak, orada da stratejilerimizi belirleyeceğiz. Her ilçenin kendine göre kampanyası olacak ama emin olun ki bizim öncelikli yöntemimiz ön seçim olacak. Ben de Muğla kongresinde ne söz verdiysem aynı şekilde sözümün arkasındayım. Ön seçim yapılarak en doğru adayı örgütümüz tarafından belirleneceğine inanıyorum ve geride kalan sandıktan çıkamayan diğer aday adaylarımızın da tek yürek olarak ilçelerinde Cumhuriyet Halk Partisi iktidar için çalışacaklarına eminim” dedi.

“TEK YÜREK OLARAK HEM MUĞLA ÖRGÜTÜ HEM CHP AİLESİYLE SEÇİMLERE HAZIRIZ”

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerin, Türk tarihinin en önemli yerel seçimi olacağını vurgulayan Balcı, “En az 6 tane il belki daha fazlası, Büyükşehir Belediyesi eklediğinde ve ilçe belediyelerinde diğer il belediyeleri de alıp, çok büyük başarılar elde ettiğimizde emin olun 1 Nisan'dan sonra Türkiye çok daha farklı bir tablo ile karşılaşacaktır. Buna mecburuz. Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan dolayı mecburuz. Yaşadığımız ekonomik durumun herkes farkında. Dolayısıyla biz bu başarıyı elde etmek zorundayız. Başka şansımız yok. Zaman kaybetme gibi bir lüksümüz yok. Hata yapma gibi bir lüksümüz yok. Dolayısıyla tek yürek olarak hem Muğla örgütü hem Cumhuriyet Halk Partisi ailesiyle birlikte bu seçimleri hazırdır. Bu anlamda bütün Muğla halkını mutlu edecek bir seçim süreci geçireceğimize inanıyorum” diye konuştu.

KAZMAZ: “TEK HEDEFİM, PARTİYE KÜSKÜNLERİ KAZANMAK”

Gülgün Çolakoğlu: “İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmelidir” Gülgün Çolakoğlu: “İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmelidir”

Daha sonra basın mensuplarına kendini tanıtan Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Av. Remzi Kazmaz ise şunları söyledi:

“Bana kimileri Muğlalı diyor, kimileri Rizeli ediyor, kimileri İstanbullu diyor, ben öncelikle Türkiyeliyim. Sahada çalışmak için önemli. Yüksek Disiplin Kurulunda benim bir tek amacım var. Küskünlerin, partiden atılmışların ve herkesin kucaklayan birisi olmayı düşünüyorum. Biz onları kazandığımız andan itibaren değişimin başlayacağı noktalardan birisi olacak. Değişim söylemle değil eylemle olur. Ben bundan sonuç alınacağına inanıyorum. Buradan tüm Türkiye’deki partililere sesleniyorum, partiden uzaklaşmış arkadaşlarımız var. Onların bir an önce geri dönüp görev alması ve yerel seçimlerde sokaklara çıkarak değişimin rüzgârını tüm Türkiye’ye yaymak en büyük görevimiz olsun.”

“MAKAM VE SIFATIN ESİRİ OLMAK İÇİN YOLA ÇIKMADIK”

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Mehmet Alkım Denizaslanı konuşmasında şunları söyledi:

“6 aylık kongre ve kurultay sürecini tamamladık. CHP genel başkanını bile değiştirebilen demokrasi kültürüne sahip bir partidir. Muğla bu dönem CHP’nin karar mercilerinde çok güçlü bir şekilde çıkmıştır. Parti meclisine genç biri girdi deniliyor. Benim temel özelliğim, genç olmam değil, gençlik kollarının mutfağında yetişmiş olmamdır. Partide bu basamakları emek vererek gelmiş olmamdır. Makam ve sıfatın esiri olmak için yola çıkmadık. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, İl Başkanlıklarımızın, kadın kollarımızın, ilçe başkanlıklarımızın ve gençlik kolları başkanlıklarımızın emrinde bir parti meclis üyesi vardır. 27 yaşında biri olarak hayatımda aldığım en onurlu görev.”

“HİÇBİR ŞEYE SAYGI DUYMAYAN BİR İKTİDARLA MÜCADELEMİZ ASLA BİTMEYECEK”

“Biz Muğla’da yerel seçimde yüzde 36’ya razı değiliz. Yüzde 38’i de kabul etmiyoruz. CHP Muğla’da 13 ilçenin hepsinde ve Büyükşehir Belediyesi’nde iddia koyacağız. Rakiplerimizin üstünde olacağız. Yeni bir dönem başlıyor. Genel Başkanımız Özgür bey seçildikten sonra toplumda umudun derecesi yükselmiştir. Elimizdeki belediyeleri koruyup yenisini ekleyeceğiz. Siyaset iddia işidir. Kadına, insana, hukuka, hayvana vs. hiçbir şeye saygı duymayan bir iktidarla mücadelemiz asla bitmeyecek. İlk hedefimiz 2024 yılında yapılacak yerel seçimler, akabinde de 2028 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleridir. Telefonu herkese açık olan bir parti meclis üyeniz var. Ondan önce herkesin bir kardeşi var. Herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.