SİNEM KARAKAYA- Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş üstü vatandaşların sosyal yaşama daha aktif katılmalarını sağlamak amacıyla hizmete sunduğu Nilüfer Caner 100 Yaş Evi’nde akıl ve zekâ oyunları atölyeleri başladı.

İnternet üzerinden oynanan zekâ geliştirici oyunların üyeler üzerinde olumlu etkilerini ortaya çıkardığı görüldü.

Üniversite öğrencilerinin de katılımıyla gerçekleştirilen atölyede internette hafıza becerisi ve akıl yürütme gerektiren oyunların üyelerin günlük yaşamlarına katkı sağladığını gösterdiği ortaya çıktı. 100 Yaş Evi üyelerinin akıl yürütme oyunlar oynaması istenilirken, bu tür faaliyetlerin zihinsel egzersizlerin iyi geldiğini ifade ettiler. Katılımcılardan 60 yaş üstü olanların günlük işlerinde de kayda değer gelişmeler olduğu belirtildi.

Muğla Teknopark'ta geliştirildi: Uygulamayla 50 bin kullanıcıya ulaştılar Muğla Teknopark'ta geliştirildi: Uygulamayla 50 bin kullanıcıya ulaştılar

Telefon kullanma, alışveriş yapma gibi günlük becerileri de gözlemlenen 60 yaş üstü insanların oyunları haftada en az 5 kere oynadığında olumlu etkinin arttığı ifade etti. Yapılan bu tür zihinsel egzersizler faaliyetlerden memnun kalan üyeler Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'e teşekkürlerini iletti.

Editör: Gazete Muğla