SİNEM KARAKAYA- Menteşe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü 2019 yılında toplam 135 işlem yaparak 9 farklı kalemde ceza kesti. Vatandaşların huzur ve rahatı için çalışmalarını sürdüren Menteşe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kanun ve kurallara uymayanlar hakkında idari işlemler yaptı. Zabıta Müdürlüğü, 2019 yılında çeşitli kalemlerde 135 idari işlem uygulayarak 216 Bin 594 TL ceza yazdı.

En çok ceza polis vazife ve salahiyet kanuna uymayanlara kesilirken en az ceza ise piroteknik malzeme satmak, dilenci ve gürültü kanuna kesildi.

Menteşe ve Milas'ta hapis cezası bulunan şahıslar jandarmaya takıldı Menteşe ve Milas'ta hapis cezası bulunan şahıslar jandarmaya takıldı

Üzerlerine taktıkları yaka kamerası ile olaylara müdahale ederken kayıt da yapabilen zabıta ekipleri trafik kuralı ihlali, kaldırım işgali, gürültü, çevre temizliği gibi 9 ayrı kalemde tespit edilen aykırılıklara işlem uyguladı. Zabıta ekiplerinin en çok işlem yaptığı konu polis vazife ve salahiyet kanunu oldu. Daha sonra en çok ceza kesinler arasına ruhsatsız işyeri, işgal konuları geldi.

Menteşe Belediyesi Zabıta ekipleri, polis vazife ve salahiyet kanununa 54, ruhsatsız işyerlerine 28, emir yasaklar yönetmeliğine uymayanlara 21, işgal adı altında 17, fiyat tarifesi asmamaktan 7, seyyar satıcılara 5, piroteknik malzeme satmak (havai fişek vb. ) 1, dilenciye 1 ve gürültü kanuna 1 olmak üzere toplam 135 idari işlem uyguladı.

“Vatandaşın Güvenliği İçin Çalışmaya Devam Edeceğiz”

Vatandaşın güvenliği için çalıştıklarını belirten Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş; “ Menteşe’de vatandaşlarımızın güvenliği için canla başla çalışıyoruz. Ceza yazmayı bizde istemeyiz ama ekiplerimiz görevlerini yapmak zorunda. Bizde vatandaşlarımızın sağlığını ve güvenliğini düşünmek zorundayız. Zabıta ekiplerimiz aynı hassasiyetle çalışmaya devam edecek” dedi.

Editör: Gazete Muğla