Coronavirüs (Covid-19) salgınına yönelik ikinci dalga endişeleri ve ABD ile Çin arasında devam eden gerilimin desteklediği altın fiyatlarında her gün yeni bir rekor kırılıyor. Yükselişini sürdüren altın fiyatının gram fiyatı 478 liradan satılırken, çeyrek altın 850 liradan satılıyor. Muğla’nın Menteşe ilçesinde altın fiyatlarının yüksek olmasına rağmen kuyumcuların önünde uzun kuyruklar oluşurken, vatandaşların yatırım amaçlı altın aldığı görüldü.

Haber Merkezi

Vatandaşların yatırım için tercih ettiği altın, rekor düzeye erişti. Muğla’nın Menteşe ilçesinde altın fiyatlarındaki artışı gören vatandaşlar kuyumculara koştu. Vatandaşlar yatırım amaçlı altın alırken, bazı dükkânların dolduğu ve sıralar oluştuğu görüldü.

“FİYAT YÜKSELSE DE ALTIN SATIŞI ARTTI”

Muğla'da feci kaza! Genç sürücü hayatını kaybetti Muğla'da feci kaza! Genç sürücü hayatını kaybetti

Yüksek altın fiyatlarına rağmen vatandaşların altın aldığını söyleyen İkizler Kuyumculuk işletme sahipleri Bülent Çıray ve Levent Çıray kardeşler,  “Altın, son 10 gündür zaten bir yükseliş içindeydi. Son iki, üç gündür çok yükseldi. Altına talep her zaman var ama fiyatlar yükselince satışlar bir anda arttı. Özellikle ziynet altına rağbet çoktu. Bugün sabaha kadar belli bir yükselişte gidiyordu. Ama saat 11.00 ile 12.00 arasında acayip bir yükseliş oldu. Durum böyle olunca her yer kapandı. Şu an işlem yapamıyoruz. Elimizdeki altınların hepsini sattık. Toptancıdan altın bulamıyoruz. Fiyat yükselse de altın satışı arttı. Altın fiyatlar daha da yükselecek diye bir söylenti var. Bu yüzden vatandaşlar altına yönelmiş durumda. Pandemi döneminde altın en güvenilir yatırım olarak görülüyor” dedi.

“ALTIN, EN GÜVENİLİR YATIRIM”

Altının en güvenilir yatırım olduğunu söyleyen kuyumcu Çıray kardeşler, “Coronavirüs salgınındaki vaka sayılarındaki artış ve ABD ile Çin arasında devam eden gerilim altına çok güven verdi. Dolar ve Euro ya güven kalmadı. Altının ons değeri arttığı için tüm dünyada bir anda altın değerlendi. Sadece Türkiye’de olan bir durum değil. Bazı müşterimiz diyor ki, düğün sezonu açıldı. Bu yüzden mi altın fiyatlar arttı. Hayır. Onunla alakası yok. Dünya gündemi fiyatları belirliyor” şeklinde konuştu.

“YARINA NE OLACAĞINI BİLEMİYORUZ”

Yarının ne olacaklarını bilmediklerini söyleyen Çıray kardeşler, beklemede kalacaklarını söyleyerek, “Altın fiyatlarındaki ani yükseliş hepimizi bağladı. Kapalı bir kutu gibi. Yarın ne olacağını bilemiyoruz. O yüzden şu an beklemedeyiz. Esnaf olarak, bizim için düzenli fiyatın gitmesi daha iyi. Keşke fiyatlar yükselmemiş olsaydı da herkes alabilecek durumda olsaydı. Düşük fiyatlı olsun ama sürüm olsun. Altın fiyatı keşke 850 TL değil de 450 TL olsaydı. Daha çok satış yapabilseydik. Zaten kazançlarımız belli. Fiyatlar yükseldikçe kazancımız artmıyor. En azından vatandaşların alım gücü artardı. Ne olacağını bilmiyoruz. Hakkımızda hayırlısı olsun” dedi.

GRAM, ÇEYREK VE CUMHURİYET KAÇ LİRA?

Gram altın 6 Ağustos Perşembe günü 478 liradan işlem görürken, çeyrek 850, yarım bin 700, tam 3 bin 400 ve 22 ayar bileğinin gramı ise 475 TL’den alıcıyla buluşuyor. Altının ons fiyatı ise 2 bin 059, 32 dolar seviyesinde bulunuyor.

Editör: Gazete Muğla