BERİTAN YÜCEL

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Bayır Mahallesi ile Yatağan’ın Deştin Mahallesi arasında kurulması planlanan ve Menteşe Belediyesi’nce ruhsat verilen Çimento Fabrikasıyla ilgili Deştin, Alaşar, Şeref, Esenköy ve çevresinde yaşayan vatandaşlar Menteşe Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. Yöre halkı, “İnsan ve çevre sağlığını olumsuz etkileyeceğini düşündüğümüz çimento fabrikasıyla ilgili verilen ruhsatın, Menteşe Belediyesi tarafından yeniden gözden geçirilmesini talep ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Bayır Mahallesi ile Yatağan’ın Deştin Mahallesi arasında kurulması planlanan Çimento Fabrikası gündemdeki yerini koruyor.

MUSKİ açıkladı: Saatlerce su kesintisi olacak! MUSKİ açıkladı: Saatlerce su kesintisi olacak!

Deştin, Alaşar, Şeref, Esenköy ve çevresinde yaşayan vatandaşlar, Menteşe Belediyesi önünde bir araya gelerek yapılması planlanan Çimento Fabrikasına karşı olduklarını, insan ve çevre sağlığına zarar verecek olan fabrikaya verilen ruhsatın iptal edilmesi çağrısında bulundu.

Yöre halkı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Çok kıymetli Menteşeliler, Muğlalı hemşerilerimiz! Bizler Deştin, Alaşar, Şeref, Esenköy ve çevresinde yaşayan vatandaşlar olarak, bugün burada Menteşe Belediyesine, bölgemize kurulmak istenen çimento fabrikasına verdikleri ruhsatı iptal etmeleri için son bir çağrıda bulunmaya geldik.

“VERİLEN RUHSATIN YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ”

Bizler yaşam alanlarımızın korunması, çevre ve insan sağlığının her şeyin üzerinde tutulması gerektiğini düşünerek, insan ve çevre sağlığını olumsuz etkileyeceğini düşündüğümüz çimento fabrikasıyla ilgili verilen ruhsatın, Menteşe Belediyesi tarafından yeniden gözden geçirilmesini talep ediyoruz.

Bilindiği üzere bölgemiz, termik santralin olumsuzluklarından etkilenmeye devam ederken bir de üzerine çimento fabrikası gibi bir tesisle karşı karşıya bırakılmıştır. Doğasıyla ve tarımsal faaliyetleriyle bölgemizin güzide yerlerinden olan Deştin, Alaşar, Şeref, Esenköy ve çevresi, ne yazık ki çimento fabrikasıyla birlikte yok edilmek istenmektedir.

‘BESİN VE GEÇİM KAYNAKLARI YOK OLACAKTIR’

Edindiğimiz bilgilere göre, bölgenin en önemli tarımsal faaliyeti olan zeytincilik, yapılmak istenen çimento fabrikasıyla birlikte büyük yara alacaktır. Ayrıca bölge halkının besin ve geçim kaynakları arasında yer alan çıntar ve göbek gibi ürünlerde yok olacaktır.

Tüm bu durumlar düşünüldüğünde yöre halkı olarak bizler bölgemize bir çimento fabrikası kurulmasına karşı olduğumuzu, siz değerli kamuoyuna sunduğumuzu belirtiriz.”

Editör: Gazete Muğla