KADEM'den kadın cinayetlerine tepki açıklaması KADEM'den kadın cinayetlerine tepki açıklaması

Salgınla mücadele kapsamında kafelerin kapanmasıyla Yeşil Beyaz Park kafe 2,5 ay sonra yeni konseptiyle müşterilerine yeniden kapılarını açtı.

Neval Çolak

Coronavirüs tedbirleri kapsamında geçici olarak kapanan restoran ve kafeler normalleşme süreci çerçevesinde hizmet vermeye başlamasıyla, Menteşe’nin gözde mekanlarından biri olan Yeşil Beyaz Park kafe yeni konseptiyle vatandaşların hizmetine açıldı.

“Yeşil Beyaz Park” yenilendi

Yeşil Beyaz Park kafe, açılış gününe özel müşterilerine her şeyi ücretsiz olarak sundu. İşletme sahibi Kamuran Özel, her sene Ramazan ayında verdiği iftar yemeğini bu sene Coronavirüs salgını sebebiyle verememesinden dolayı böyle bir ikramda bulunduklarını söyleyerek, “Her sene verdiğim iftar yemeğini bu yıl veremedim, içimde bir burukluk yaşadım. Bu şekilde bir hayırda bulunmak istedim” diye konuştu.

Kapalı kaldıkları sürede ekonomik sıkıntı yaşadıklarını ve bu sıkıntıları çok çalışarak kapatacaklarını vurgulayan Kamuran Özel, “Kapalı kaldığımız sürede ciddi derecede ekonomik sıkıntı yaşadık. Hem personel açısından hem de gelir açısından sıkıntılı bir süreç oldu. Ramazan ayı ve yaz sezonunun özleştiği bir mekan olarak tamamen 48 olarak düşünüldüğünde yoğun bir müşteriye sahip olan bir işletmeydik. Bu süreç tabi ki bu yaşanmadı. Bu sonuçta dünya da yaşanan bir sıkıntı, bunu kendimize mal edemeyiz. Başarısızlık olarak değil, sonuçta sağlıkla ilgili bir sıkıntı. İlk temennimiz bu illetten kurtulmak. Sonrasında daha çok çalışarak, bu açığı kapatacağız. Mekanımızın kapalı kaldığı süreçte sakin bir kafayla, dinlenmiş bir beyinle ticarette yaptığımız hataları, mekanın eksikleri daha iyi görmemizi sağladı. İyi düşündük artılarımızı, eksiklerimizi çıkardık ve bugünde yeni bir Yeşil Beyaz Park kafe olarak Muğlalılarımızın hizmetine açıldık” dedi.

Yeşil Beyaz Park kafenin geniş alana sahip olması, normalleşme sürecinde sorunsuz bir şekilde müşterilerine hizmet vermeyi hedeflediklerini dile getiren Özel, “Konsept olarak bahçemizde mevcut olan yerlerimizde yenilemeler yaptık. 10 senelik bir kamelyamız vardı tamamen yeniledik. En arkadaki bahçemizi açtık. Renkli şemsiyeler yerleştirerek, müşterilerimizin daha renkli, daha sıcak ortamda sohbetlerini etsinler, keyifli saatler geçirsinler istedik. Lavabolarımız değişti. Gerekli dezenfekte işlemlerimizi yaptık. Mekanımızın büyüklüğünden dolayı rahat bir şekilde sosyal mesafe kurallarına uygun gün, doğum günü, sunumlar, toplantılar gibi programların daha rahat yapılabileceği bir mekan haline getirdik. Bu süreçte uygulanan genelge kurallarına göre bir süre tavla, okey oynanmayacak. Bu durumda işimizi yüzde 95 etkileyecek. Çünkü bazı işletmelerin mal oldukları işleyiş biçimi vardır. Bizim de insanların akşamları eğlence olarak buraya gelip oyun oynamaları. Bugün ben burayı açmasaydım da olurdu. On gün, on beş gün zarar yapacağımız belli ama insanların normal hayata geçmesi için mekânlarımızı açmalıyız. Normalleşmeyi yakalamamız için psikolojiyi atlatmamız lazım. Hem kendimiz hem de müşterilerimiz için. Sokaklar karanlık, bütün mekanlar kapalıydı. Bir mekanın ışığı bile sokakta normalleşmeye geçtiğimize işaret ediyor ama bir süre daha hijyen kurallarına, sosyal mesafeye çok dikkat edeceğiz. Yeşil Beyaz Park kafe olarak, bizler de tüm hijyen imkanlarımızla müşterilerimizi bekliyor olacağız. Masalar arasına bir metre koymadık, bir masa doluysa arada bir masa boş kalacak. İşletmemizin geniş alana sahip olması, normalleşme sürecinde sorunsuz bir şekilde müşterilerimize hizmet vermemizi sağlayacak” şeklinde konuştu.

Editör: Gazete Muğla