Yerli Malı Haftası etkinlikleri sırasında Sabancı İlkokulu’nda yapılan kutlamada dağıtılan lahmacunlardan yiyen öğrenciler, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.
Alınan bilgilere göre, öğrenciler, yöresel yiyeceklerle tanıştırılmak amacıyla dağıtılan lahmacunları tükettikten sonra okul çıkışında mide bulantısı, kusma ve karın ağrısı gibi belirtilerle karşılaştılar.
Belirtileri yaşayan öğrenciler şikâyetçi oldu. Aileleri, şikâyetlerin ardından öğrencileri hastaneye götürdü. Erzurum Şehir Hastanesi'ne kaldırılan 8 öğrenci tedavi altına alınırken, yaşanan zehirlenme vakasından sonra ekipler detaylı soruşturma başlattı.
Kaynak: İHA