MUSTAFA İNCİTürkiye terör olaylarının ve ekonomik sıkıntının içerisinde yeni bir seçime gidiyor. Seçim sürecine giriyoruz demeye gerek yok artık seçim sürecinin içerisindeyiz. Bunun tek sorumlusu da mecliste hükümeti kuramayanlardır. Yapılacak olan yeni seçimde partilerin hazire yardımlarından tutunda, seçim masraflarını şöyle bir gözünüzün önüne getirin. Milyarlarca lira para harcanacak. Bu para her zaman olduğu gibi yine vatandaşın cebinden çıkacak. Ankara’dakilerin tek derdi ceylan derisi koltuklarda oturabilmek…

Bunların vatandaşı falan düşündüğü yok. Vatandaşı düşünseler ekonomik krizde olan ülkeyi seçim ekonomisiyle daha da bataklığa doğru itmezlerdi. Umarım yapılacak olan yeni seçimlerde seçmen bu siyasi partilere iyi ders verir. Çünkü siyaseten bu insanların ciddi anlamda bir dese ihtiyacı var gözüküyor. Bakalım Kasım ayında yapılacak olan seçimlerde neler olacağını hep birlikte bekleyip göreceğiz…

KAMU-SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ ÖZATA, ‘’EK ZAM HAKTIR, REFAH PAYI ŞARTTIR’’ KAMU-SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ ÖZATA, ‘’EK ZAM HAKTIR, REFAH PAYI ŞARTTIR’’

CHP’de şimdi yeni sıkıntılar ortaya çıktı. CHP tüzük kurultayı yapmak ve tüzükte “Erken seçimlerde önseçim şartına uyulmaz” şeklinde bir değişikliği içeriyordu. YSK’nın belirlediği taslak seçim takviminde, siyasi partilerin hangi yöntemle adaylarını belirleyeceğini bildirmesi için 31 Ağustos tarihini belirlemesi, CHP’nin bu formülünü de rafa kaldırdı. Çünkü tüzük kurultayı en erken 15 günde toplanabiliyor. YSK’nın açıkladığı seçim takvimi kurultay yapılmasını imkânsız hale getirdi…

CHP’de, geriye sadece zayıf da olsa yönetmelik değişikliği seçeneği kaldı. Seçimlerin yenilenmesinin “olağanüstü bir durum” olduğu gerekçesinden hareketle adayların merkez yoklaması yöntemiyle belirlenmesi amacıyla yapılacak yönetmelik değişikliği için CHP üst yönetim organı parti meclisinin karar alması yetmiyor. Bu değişikliğin önce Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, ardından YSK tarafından onaylaması gerekiyor. Bu nedenle söz konusu seçeneğin de yaşama geçirilmesi mümkün görünmüyor…

CHP’de bu sıkıntılar yaşanırken AK Parti’de daha farklı sıkıntılar yaşanıyor. Ak Partili Milletvekilleri ve parti tabanı Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında sıkışmış kalmış durumda. Ak Parti de genel başkanlık seçimi var. Partinin genel başkanı değişecek mi değişmeyecek mi büyük bir soru işareti. Ülkenin içerisinde bulunduğu güncel olayları da düşünecek olursak Ak Parti içerisinde sıkıntı CHP’nin sıkıntılarından daha fazla gibi gözüküyor…

Bunun yansımalarını Muğla’da da görmek mümkün. Her ne kadar Ak parti içerisinde birlik beraberlik görüntüsü verilmeye çalışılsa da durum hiç de öyle değil. Özellikle parti içerisinde bulunan milliyetçi grup yaşanan terör olaylarından oldukça rahatsız. 7 Haziran seçimleri önce öncesinde parti içerisinde ciddi anlamda küskünler ortaya çıktı. Bu küskünleri bir araya getirmek için bazı yöneticiler büyük çaba sarf etse de bunu şuana kadar başaramadılar…

7 Haziran seçimleri öncesi Ak parti’den milletvekili aday adayı olan 32 kişiden neredeyse yarısı tekrar aday adayı olmayı düşünmüyor. 7 Haziran öncesi aday adayı olan birkaç kişiyle görüştüm. Şimdi isimlerini vermem doğru olmaz. Çünkü isimlerinin verilmesini istemediler. Erken seçimde aday olmayacaklarını söyleyen parti küskünleri Ak parti’nin erken seçimde Muğla’da ciddi anlamda oy kaybı yaşacağını dile getirdiler…

Erken seçimde Muğla’da siyasi partiler seçimlere mevcut milletvekilleriyle mi gider, yoksa bazı sıralamada kalıp bazıları değişir mi. Yoksa tüm milletvekili adaylarını yeniden mi belirler. Bunların hepsi birer soru işareti. Bu soruların cevaplarını sanırım bir ay içerisinde almaya başlarız. Mevcut milletvekillerinin kazanılmış haklarının da olduğunu söyleyenler var…

Editör: Gazete Muğla