Erasmus+ Gençlik Akreditasyonu, Avrupa Dayanışma Programı Kalite Sertifikası ve Eurodesk Temas Noktası unvanlarına sahip olan kuruluş, uluslararası arenada ses getiren projeler gerçekleştirerek gençlerin kişisel ve sosyal gelişimine katkı sağlamaya devam ediyor.

Hem de tüm bu fırsatları ücretsiz bir şekilde gençlerin kullanımına sunuyor.

YENGEÇDER, Erasmus+ Gençlik Akreditasyonu kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-1-TR01-KA151-YOU-000080674 numaralı proje kapsamında Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen gençlerle Türk gençleri buluşturan projelere imza attı. Bu kapsamda, İstanbul’da 47, Alanya’da 36 ve Marmaris’te 40 genç ve gençlik çalışanı olmak üzere 8 farklı ülkeden toplam 123 kişi projelerde yer aldı. Proje katılımcıları yeşil uygulamalar, dijital araçlar, kapsayıcılık, aktif vatandaşlık, AB gençlik hedefleri gibi konularda eğitimler aldı ve çok kültürlü ortamda atölye çalışmalarına dahil oldu.

Özbekistanlı öksüz Mubina artık duymaya başladı Özbekistanlı öksüz Mubina artık duymaya başladı

YENGEÇDER, sahip olduğu Avrupa Dayanışma Programı Kalite Sertifikası kapsamında yurt dışından gelen gönüllülere uzun dönem ev sahipliği yapmaya devam ederken, Türkiye’deki gençlerin bu program kapsamında 2 haftadan 1 yıla kadar gönüllü çalışmalara katılmalarına da destek vermektedir.

Ülkemizi derinden etkileyen deprem felaketinin ardından yurt dışından gelen yardım kampanyalarının ülkemize hızlı bir şekilde ulaştırılmasına destek veren YENGEÇDER, Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri ve AFAD başta olmak üzere resmi kuruluşlar ile ortak çalışmalar yürüterek depremden etkilenen kişilerin acil ihtiyaçlarının karşılanmasına sürecinde de aktif çalışmalar yürütmüştür.

Gerçekleştirilen başarılı projelerin ardından bir açıklama yapan dernek başkanı Atilla SERİN, gençlere ücretsiz Avrupa ve gençlik fırsatları sunmaya devam edeceklerini belirtti. Gençlerin, Eurodesk kanallarını kullanarak proje süreçleri hakkında bilgi alabileceklerini açıklayan SERİN, gençleri dernek faaliyetlerine ve proje çıktılarını paylaşmaya davet ederek, çalışmaların sürdürülebilirliğinin sağlanmasında gençlerin rolünün önemine vurgu yaptı.

HABER MERKEZİ

Editör: Güzide Kasım