MUĞLA’DA HELİKOPTER KAZASINDA ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU MUĞLA’DA HELİKOPTER KAZASINDA ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde personel ve hastalar için çıkan yemek ile ilgili basında çıkan iddiaları değerlendiren Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekterliği, eski tip çelik tabldot yerine porselen tabak uygulamasının uzun süre önce başladığını, bulaşık teli kullanımının ise uzun süre önce yasaklanarak makine ile yıkama gerçekleştiğini açıkladı. 

Yapılan açıklamada, “Bazı basın ve yayın kuruluşlarında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Sağlık Emekçileri Sendikası tarafından organize edilen boykotta ilgili hastanede personel ve hastalara çıkan yemeklerle ilgili olarak; yemek porsiyonlarının azaldığı, kalitenin düştüğü, yemek içerisinde böcek vb. çıktığı şeklinde ifadelere yer verilmektedir. Genel Sekreterliğimize bağlı Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanemiz başta olmak üzere tüm sağlık tesislerimizde personelimize ve hastalarımıza sunulan yemek hizmeti ile ilgili olarak Muğla ilimize yakışan yenilikçi, sürdürülebilir, personel ve hasta memnuniyeti odaklı sağlık hizmet anlayışımız gelişerek devam etmektedir. Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi yemekhanesinin fiziki ve teknik altyapıları 2015 yılı içerisinde değiştirilmiştir. Yemekhane duvar ve zemini değiştirilmiş kullanılan teknik ekipman tamamen yenilenerek hijyenik bir ortam oluşturulmuştur. Yemek üretim alanında çalışan personele yönelik servis görevlisi hijyen eğitimleri verilmiş ve görevli personeller usulüne uygun biçimde çalışmaları sağlanmıştır. Hastane idaresince hijyen ve gıda üretim alanlarına yönelik denetimler gün içerisinde yapılmaktadır. 3 diyetisyen ve 1 aşçıbaşı gözetiminde çalışan personel üretimden tüketime kadar her alanda galoş, maske, eldiven ve bone kullanmaktadır. Personel yemekleri yemekhanelere üstleri kapalı bir şekilde transfer edilmekte, hasta yemeklerinin taşınmasında kişiye özel 1 kişilik özel thermoboxlar kullanılmakta ve özel taşıma araçları ile hastalarımızın yemekleri sunulmaktadır. Hastane idaresince hazırlanan menü gün içerisinde ve yemek servisinden önce örnek numune alınmak sureti ile kontrolü sağlanmaktadır. Yemek yenilen alanlarda sıcak ve soğuk benmari uygulamasına geçilmiştir. Eski tip demir tabldot uygulamasından vazgeçilerek porselen tabaklar kullanılmaya başlanmış, kaşık, çatal ve bıçak kâğıt ambalaj içerisinde sunulmakta, su ve ekmek özel ambalaj içerine alınarak tek kişilik kulanım haline dönüştürülmüştür. İlaçlama şirketi ile hastanemiz hizmet alım sözleşmesi yapmış ve hastanenin vektörlerle ilgili ilaçlamaları bu firma tarafından sağlanmıştır. Mutfak her 15 günde 1 diğer alanlar ayda bir olmak üzere ilaçlamaları yapılmaktadır. İddia edilen hususlar ve diğer tarafımızca lüzumu görülen konularla ilişkin olarak yemek hizmeti veren firma sürekli uyarılmakta aksi davranış gösterilmesi durumunda sözleşmeden kaynaklanan maddelere göre firmaya maddi yaptırımlar uygulanması planlanmaktadır. Yukarıda belirtilen ve insana hizmet odaklı anlayış içerisinde olan bizlere yapılan hizmetlerin pozitif yönde ilerlemesi için gelecek olan tüm teklif, fikirlere açık olduğumuzu, eksik görülen tüm hususlarda iyileştirme, düzeltici faaliyetlerde bulunulacağı hasta ve personelimize iletildiği halde gerçek olduğu sadece iddiada kalan ve tamamı ile yapılan bu yenilik ve güzellikleri engelleyici faaliyetlerin sürekli bir odaktan çıkmasının manidar olduğu tarafımızca değerlendirilmektedir. Yine iddialar arasında yer alan ‘Bulaşık teli’ iddiası tamamen asparagas olup, hastanemizde bulaşıklar makine ile yıkanmaktadır ve artık bulaşık teli kullanımı aylardır kullanılmamaktadır. Aleyhte yapılan ve personel ve hastaların motivasyonunu kırıcı bu eylem ve söylemlere karşılık hastanemizde görevli personelin ve hastalarımızın boykot çağrısına itibar etmedikleri ortadadır” denildi.

Editör: Gazete Muğla