Muğla Haberleri

Yatağan’da taşınmaz satışı polemiği!

AK Parti Yatağan İlçe Başkanı Emre Karaöz ve MHP İlçe Başkanı Oğuzhan Çay ortak bir basın açıklaması yaparak, Yatağan Belediyesi’nin taşınmaz satışını eleştirmişti. Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay ve CHP Yatağan İlçe Başkanı Mehmet Kemiksiz ise Cumhur İttifakı İlçe Başkanları tarafından Belediyenin taşınmaz satışı ile ilgili yaptığı eleştirilere cevap verdi.

Cumhur İttifakı İlçe Başkanları AK Parti Yatağan İlçe Başkanı Emre Karaöz ve MHP İlçe Başkanı Oğuzhan Çay ortak bir basın açıklaması yaparak, taşınmaz satışını gerçekleştiren Yatağan Belediyesini eleştirmişti.

CUMHUR İTTİFAKI İLÇE BAŞKANLARINDAN SER T TEPKİ

AK Parti Yatağan İlçe Başkanı Emre Karaöz ve MHP İlçe Başkanı Oğuzhan Çay yaptığı ortak basın açıklamasında, “Kıymetli hemşerilerimizin de bildiği ve yakinen takip ettiği üzere; geçtiğimiz aylarda Yatağan Belediye Meclisinde Cumhur ittifakının yoğun itiraz ve şerhlerine rağmen CHP’li belediye meclis üyelerinin tamamının evet oyu ile belediyemize ait bir takım taşınmazların satılması için yetki verilmişti. Bu yetki kapsamında, Yatağan Belediye Başkanlığı tarafından da 09.09.2024 tarihinde yapılan ihale ile Belediyemize ait birçok taşınmaz yok pahasına ve ısmarlama isimlere satılmıştır. Yani, 31 Mart seçimleri sürecinde köy köy, mahalle mahalle gezerek Atatürkçülük naraları atıp, zeybek oynayan Belediye Başkanı Mesut Günay, daha ilk sınavında başarısız olmuş, başkaca hiçbir çare için kafa yormadan Cumhur İttifakı Belediyeciliği döneminde 2.000 dönemden 2.500 dönüme çıkan Belediyemizin taşınmazlarını ‘para bulamıyoruz’ bahanesi ile yok pahasına satmıştır.

Belediyeciliği zeybek oynamak zanneden CHP’li Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay, 5 yıllık görev süresinin daha 6. ayında Belediyemize ait taşınmazları satmaya başlamış olup, böyle giderse 5 yılın sonunda Yatağan Belediyesinin herhangi bir taşınmazı kalmayacaktır. Yatağan Cumhur İttifakı İlçe Başkanları olarak, tüm hemşehrilerimize işbu hoyrat satışları yakınen takip ettiğimizi bildiriyor ve sayın Belediye Başkanını da açıktan uyarıyoruz. Sayın başkan, fütursuzca sattığınız bu taşınmazlar şahsınızın veya ailenizin değil, öz be öz Yatağan halkının malıdır!” ifadelerini kullanmıştı.

CHP’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay ve CHP Yatağan İlçe Başkanı Mehmet Kemiksiz Cumhur İttifakı İlçe Başkanları tarafından Belediyenin taşınmaz satışı ile ilgili yaptığı eleştirilere cevap verdi.

Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay ve CHP Yatağan İlçe Başkanı Mehmet Kemiksiz tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Cumhur İttifakı İlçe Başkanları tarafından Belediyemizin taşınmaz satışı ile ilgili aldığı karara yönelik haksız eleştirilerini esefle kınıyoruz. 20 yıllık AKP iktidarında, 100 yaşındaki Cumhuriyetin birikimi yerli ve milli ne kadar kamu kuruluşu varsa elden çıkardıklarını unutmuş gibi açıklama yapmışlardır. Bu milletin dişinden tırnağından arttırarak var ettiği ne varsa; şirketler, fabrikalar, limanlar, oteller, enerji tesisleri bir bir satılırken, sıra cennet koylara, yeşil alanlara ve tarım arazilerine gelmiştir. Blok olarak satış yapacak kamu şirketi sayısı azalınca, ilerleyen yıllarda tesis ve varlık satışına ağırlık veren AKP hükümeti, kamu arazilerini, fabrikaları, enerji üretim santralleri ile dağıtım şebekelerini elden çıkarmıştır. Soruyoruz; bugüne kadar 4 binden fazla kamuya ait gayrimenkulü satan AKP iktidarı, 2 binden fazla gayrimenkulü satmak için de özelleştirme portföyüne eklemedi mi? Karayolları ve köprüleri de satılacak değerler listesine ekleyen AKP iktidarınız 30'a yakın kamu kuruluşunu daha satmayı planlamıyor mu? Yetmedi şimdi sıra sahillerde daha geçen günlerde Bodrum'un da içinde bulunduğu değerli koy, arsa ve arazileri satışa çıkarıp satmadınız mı?

Gidelim geçmişe, İlçemizi, Belediyemizi, ülkemizi düşünmüş olsaydınız Süt Sanayi, Yem sanayi, Termik Santral gibi sanayi yatırımlarının satılmasına engel olurdunuz. Bugüne kadar yabancı sermaye gelsin diye Türkiye'de katma değer üreten ekonominin temel direği olan tüm fabrikaları, işletmeleri, limanları, ormanları, köprüleri, yolları herşeyi özelleştirme adı altında yabancılara ve yandaşlara satmadınız mı?

Şu anda 5 yılda geliri sabit, borcu gelirinden çok olan bir belediyeyi arkanızda bırakıp gündemi saptırma çabanız sonuçsuz kalacaktır. Elbette bıraktığınız borçların ödenebilmesi, belediyenin ekonomik olarak rahat etmesi için bazı taşınmazların satışına belediye meclisince karar verilmiştir. Satışlardan elde edilecek gelir de Yatağan halkının rahat ve huzuru için harcanacaktır. Yatağan halkı her şeyin farkındadır.

Zeybek konusundaki söylemlerinizi de kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Elbette başkanlarımız da hepimiz gibi yöresel oyunumuzu oynayabilirler ve oynamalılardır. Bu oyun bizim kültürümüzdür. Zeybek oyunu canını hiçe sayarak ülkemizin düşmanlardan kurtulmasında çok büyük rolü olan dağlarda, ovalarda ülkesini savunan şehit ve gazi olan efelerimizin oyunudur. Tavsiye ediyoruz ki sizde oynayın. Oynayın ki bağımsızlık kanı taşıyan zeybeklerin, efelerin ruhunu daha çok hissedin. Bizler efelerimizle zeybeklerimizle gurur duyuyoruz. Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına almakla övünen bir zihniyetin bunları anlamasını beklemiyoruz elbette. Onların yaşamına tasvir olan zeybek oyunu oynayan Belediye Başkanlarımız la da gurur duyuyoruz.”