Açılış törenine, Yatağan Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç, Belediye Başkanı Mesut Günay, Yatağan Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kuzu, AK Parti Büyükşehir Grup Başkan Vekili Ali Tekin, önceki dönem 32. Bölge Eczacı Odası Başkanı Serkan Tekin, banka müdürleri, sivil toplum örgütleri, iş insanları ve davetliler katıldı.

Lagina'dan Stratonikeia'ya anahtar taşınacak Lagina'dan Stratonikeia'ya anahtar taşınacak

Whatsapp Image 2024 10 23 At 14.00.30 (1)

Whatsapp Image 2024 10 23 At 14.00.28

İş yerinin açılış kurdelesini kesen Yatağan Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç, “Tarım önümüzdeki yüzyılda gıda ve su ihtiyacı çok kıymetli bir hala gelecek bunun için savaşlar çıkacağı söyleniyor. Dünyanın en büyük tarımsal faaliyetlerinin gerçekleştiği ülkemizin bulunduğu iklim kuşağı vesilesi ile tarıma elverişli bir coğrafyada yaşıyoruz. Dünyanın en büyük tarımsal faaliyetlerinin gerçekleştiği dört mevsimi aynı anda yaşıyoruz. Hem ülkemizde hem de Muğla’mız da her çeşit tarımsal üretimin üretilmesi için çok uygun bir coğrafya ancak ilimizde ve ilçemizde yeterli derecede tarımsal üretim yapılmadığını düşünüyorum. Çiftçilerimizin öncelikle teşvik edilmesi, onların çeşitli tarımsal ürünleri üretilmesi için yönlendirilmesi gerekiyor.

Whatsapp Image 2024 10 23 At 14.00.29

Bugün Vali Hanım Çileği Bencik Mahallemizde üretime başladı ve çok güzel sonuçlar elde edildi. Şu anda 35 civarı çiftçimiz vali hanım çileğinde ekmek yiyor ve ilçemize aynı zamanda bir marka oluşturmuş oldular.

Whatsapp Image 2024 10 23 At 14.00.30

Çiftçilerimizden yol arkadaşları dediğimiz onlara yardımcı olacak Ziraat Mühendislerimiz onlara yön göstereceklerdir. Tabi doğal üretimden şaşmadan en güzel üretimi gerçekleştirmek ve ülkemiz ekonomisine, ilçe ekonomimize katkı sunulması hedeflenmektedir. İnşallah bu işletmemizde genç kardeşlerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim” dedi.

Whatsapp Image 2024 10 23 At 14.00.29 (1)

Yatağan’da açılışı yapılan Pek Tarım Market’te zirai ilaçlar, tohum, gübre, hırdavat, haşere ilaçlar ve tarım alet ekipmanları satışa çıkarıldı.

Muhabir: MERYEM ÖZEN