Gündem

YATAĞAN DEVLET HASTANESİ, EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİNE BAĞLANDI

Sağlık Bakanlığı, Yatağan Devlet Hastanesinin müstakil hastane statüsünün kaldırılarak mevcut binasının “Yatağan Ek Hizmet Binası” olarak kullanılmak üzere T.C. Sağlık Bakanlığı Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde birleştirilmesine karar verdi.

Sağlık Bakanlığı, Yatağan Devlet Hastanesinin müstakil hastane statüsünün kaldırılarak mevcut binasının “Yatağan Ek Hizmet Binası” olarak kullanılmak üzere T.C. Sağlık Bakanlığı Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde birleştirilmesine karar verildiği öğrenildi.
Alınan bilgiye göre, Sağlık Bakanlığı Yatağan Devlet Hastanesinin müstakil hastane statüsünün kaldırılarak mevcut binasının “Yatağan Ek Hizmet Binası” olarak kullanılmak üzere T.C. Sağlık Bakanlığı Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde birleştirilmesine karar verdi.

Bakanlığın kararında şu ifadelere yer verildi:
“Toplamda 760 (Yedi yüz altmış) yatak kapasitesi olmak üzere 6 diş üniti ile (merkez binada 4 dişüniti, ek binada 2 diş üniti) A1 rolünde hizmet vermesi hususunu. Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ilin tüm ilçelerindeki hastaların ileri tetkik ve tedavi ihtiyaçlarını karşıladığı, yatak doluluk oranının %95’in üzerinde olduğu ancak fiziki alan yetersizliği nedeniyle kapasite artışına gidilemediği, anılan hastaneye 25 km. mesafede bulunan 100 yataklı C grubu rolünde Yatağan Devlet Hastanesinde bir çok branşta eksiklik olması nedeniyle anılan hastaneye sevk edildiğinden bahisle, 2023 yılı yatırım programına alınan 700 yataklı (1.000 yatak kapasiteli) Muğla Şehir Hastanesi binasının hizmete başlaması için azami 5 yıl gibi bir süre gerekeceği öngörüldüğünden, hasta mağduriyetlerinin önüne geçilmesi adına, Yatağan Devlet Hastanesinin Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet birleştirmesi talep edilmektedir.

Bakanlığımızca yapılan değerlendirmeler neticesinde; Muğla Şehir Hastanesi binası hizmete başlayıncaya kadar, kamu kaynaklarının etkin, hizmete yönelik imkanların rasyonel bir şekilde kullanımını sağlamak amacıyla, Yatağan Devlet Hastanesinin müstakil hastane statüsünün kaldırılarak mevcut binasının “Yatağan Ek HizmetBinası” olarak kullanılmak üzere T.C. Sağlık Bakanlığı Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde birleştirilerek, toplamda 760 (Yedi yüz altmış) yatak kapasitesi olmak üzere 6 diş üniti ile (merkez binada 4 dişüniti, ek binada 2 diş üniti) A1 rolünde hizmet vermesi hususunu”