Muğla'da yaban hayatı fotokapana yansıdı Muğla'da yaban hayatı fotokapana yansıdı

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı.

Demir, mesajında Türkiye’de insan haklarının korunması ve ileri noktalara taşınabilmesi adına önemli gelişmeler yaşandığına vurgu yaptı.

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir; “Türk-İslam medeniyetlerinin bilinen tarihten bu yana en önemli önceliklerinden biri temel insan hakları olmuştur. Dünyanın bugün kendini medeni olarak adlandırılan ülkelerinde etnik köken ve deri rengi nedeniyle günümüzde bile çeşitli çatışmalar devam etmektedir. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 1948 yılında kabul ettiği İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin imzalanmasıyla dünya genelinde iyileşmeler gözlenmiştir.” İfadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün de işaret ettiği birlik ve beraberlik sayesinde din, dil, ırk, cinsiyet gibi ayrımların ortadan kaldırdığına vurgu yapan Demir, “Aziz milletimiz insan hakları konusunda diğer toplumlara örnek olacak büyük bir olgunlukla tarih sahnesindeki yerini almayı sürdürmektedir. İnsan hakları konusunda hükümetimiz yapısal düzenlemelerle son derece önemli gelişmelere imza atmış, insana değerli olduğunu hissettirmiştir. Elbette, hızla değişen yeni durumlara göre de insan haklarının korunması ve daha ileri götürülmesi hükümetimizin öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır.” dedi.

Türkiye’nin Birleşmiş Milletler tarafından açıklanan İnsani Gelişme Endeksi’nde ilk kez “çok yüksek insani gelişme” kategorisine de girdiğini hatırlatan Demir, mesajına şu şekilde devam etti; ''10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'' vesilesiyle; , huzur ve güven dolu dünyanın tesis edildiği, adaletin, kardeşliğin ve sevginin tüm dünyada hakim olduğu günlere ulaşma temennisiyle tüm vatandaşlarımızın, “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü”nü en içten duygularımla kutlar, sağlık ve esenlikler dilerim.”

Editör: Gazete Muğla