VATAN PARTİSİ İL BAŞKANINA DESTEK AÇIKLAMASI YAPTILAR

 MUHABİR
Vatan Partisi Üyeleri, dün gözaltına alındıktan sonra bugün serbest bırakılan Vatan Partisi Muğla İl Başkanı Avukat Emre Aykın’a destek amacıyla Muğla Adliyesi önünde basın açıklaması yaptılar.

Vatan Partisi Üyeleri dün gözaltına alındıktan sonra bugün serbest bırakılan Vatan Partisi Muğla İl Başkanı Avukat Emre Aykın’a destek amacıyla Muğla Adliyesi önünde basın açıklaması yaptılar.
Adliye önünde Türk Bayrakları ile toplanan grubun, “Savcı Mehmet Şirin Keleş İntikam Operasyonu Yapıyor, Hukuk Rezaleti Son Bulsun” yazan bir pankart taşıdığı gözlendi.
Grup adına basın açıklamasını yapan Vatan Partisi MKK Üyesi ve Aydın İl Başkanı Zühre Genişel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi.
“Muğla İl Başkanımız ve Merkez Karar Kurulu Üyemiz Av. Emre Aykın’ın, hukuka aykırı eylem ve işlemleri hakkında Hakimler Savcılar Kurulu’na (HSK) şikâyette bulunduğu savcı Mehmet Şirin Keleş, kişisel husumeti uğruna yetkisini suistimal ederek kurgulanmış operasyonla, bir hukuk rezaletine imza atmıştır.
İl Başkanımız Avukat Emre Aykın, sabah saatlerinde serbest bırakılmıştır. Haklı ve doğal olan budur. Ancak yaşanan bu olay, herhangi bir soruşturma değildir.
Savcı Keleş, kişisel makam ve yetkisini kullanarak, İl Başkanımız Avukat Emre Aykın’a karşı, yargıyı kendisine oyuncak ederek, bir intikam operasyonu yapmaktadır. Savcı ve hakimler, kendileri hakkında şikâyette bulunan vatandaşlara karşı, nesnelliğini yitirerek, gözünü karartarak özel intikam operasyonu yapma yetkisine sahip olamazlar. Yargı yetki ve görevini üstlenen hiç kimse, kişisel makam ve yetkisini kullanarak yargıyı oyuncağı haline getiremez. HSK ve Adalet Bakanlığı sayıları artan bu duruma karşı derhal harekete geçmelidir. Detay ve delilleriyle, Cumhurbaşkanlığına da verilmek üzere başka bir dilekçe daha hazırlıyoruz”
GÖZALTI SÜRECİM HUKUKSUZLUKLARLA DOLU
Gözaltına alındıktan sonra bugün adliyedeki ifade işleminin ardından serbest bırakılan Vatan Partisi Muğla İl Başkanı Avukat Emre Aykın ise savcının görev ve yetkisini suistimal ederek evine ve ofisine baskın yaptırdığını, kişisel bir hınçla çocuk ve eşinin gözü önünde kelepçelenerek gözaltına alındığını anlatarak, şunları söyledi:
“Savcı, intikam operasyonu yapmaktadır. Yaşanan olayda kanun çiğnenmiştir. Teamüller çiğnenmiştir. Hukuk çiğnenmiştir. Ahlak çiğnenmiştir. Avukatlık Kanunun 58. Maddesi açıktır. Avukat yazıhaneleri ve konutları ancak mahkeme kararı ile ve kayıtlı olunan Baro Temsilcisinin katılımı ile aranabilir. Yaşanan olay açıktır: Savcı Mehmet Şirin Keleş, daha önce kendisi hakkında Hakimler Savcılar Kurulu’na yaptığım şikayetin intikamını almaya çalışmaktadır.
Henüz sorgu işlemim devam ederken bazı basın organları, Bir Haber Ajansının servisiyle, suçlamaları mahkumiyete çevirecek tarzda yayınlarda bulunmuşlardır. Beni adeta tefeci gibi gösteren haberler yapmışlardır. Beni para aklamakla şuçlamışlardır. Akşam saatlerinde, daha ifadeler alınmamışken basına övgüyle duyurulan kurgu-sipariş haber, FETÖ’nün propaganda ile yargılama yöntemlerini hatırlatmaktadır. Taraf, Bugün ve Zaman gazetelerinin alışkanlıklarını sürdüren yeni basın yayın organlarının kimler olduğu ortadadır.
O haber ajansı başta olmak üzere bu sipariş ve kanunsuz haberi servis edenler, Savcı Mehmet Şirin Keleş’in ve dayandığı güçlerin aleti olmaktadır. Partimizin adını vurgulayarak şahsıma karşı yapılmış bu tezgâha sebep olanlar hakkında gerekli hukuk ve siyasal mücadeleyi yapacağız. Yarın o muhabir hakkında başka iddialarla ilgili elimizdeki bilgi ve belgelerle savcılığa şuç duyurusunda bulunacağım”

Bu haber toplam 239 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.