Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, basın mensuplarıyla bir araya gelerek asayiş ve güvenlik konularında yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Toplantıda İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Ali Canbolat, Güney Ege Sahil Güvenlik Komutanı Yarbay Akın Coşkunlar ve İl Göç İdaresi Müdür V. Cihad Gezen hazır bulundu.

Valilik 75. Yıl Toplantı salonunda düzenlenen Muğla’nın Huzuru toplantısının açılışında konuşan Vali Dr. İdris Akbıyık, “Yaz olması hasebiyle sıcakların artması nedeniyle yoğun orman yangınları oluyor. Orman Bölge Müdürlüğü, AFAD, tüm kamu kurum ve kuruluşlar Muğla’nın huzuru için tüm imkânlarını seferber ederek canla başla çalışıyorlar.

Uyuşturucuyla mücadele bizim içinde toplumuz içinde önemli bir sorun. Çocuklarımızın sağlığını geleceğini tehdit eden önemli bir unsur. Bu çerçevede arkadaşlarımız önemli bir çalışmalar yaptı. Son zamanlarda çok sayıda ruhsatsız silah yakaladık.

Bu sene hava sıcaklıkları çok yüksek maalesef orman yangınlarımızda oluyor. Orman yangınlarıyla mücadele konusunda birçok tedbirler aldık tabi tecrübemiz yüksek. Bütün imkânlarımızla havadan karadan müdahale ediyoruz. 2024 yılında Muğla’da 102’si orman 76’da ziraat yangını olmak toplam 178 yangın meydana geldi” dedi.

“TERÖR ÖRGÜTLERİNE YÖNELİK 30 OPERASYON GERÇEKLEŞTİRDİ”

Daha sonra İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Güney Ege Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından asayiş ve güvenlik konularında 2024 yılı Mayıs ve Haziran aylarında yürütülen çalışmalar ile ilgili Albay Selahattin Kınık tarafından sunum yapıldı.

Terör Örgütlerine yönelik güvenlik güçleri tarafından; 30 operasyon gerçekleştirdi. Operasyonlar sonucu 38 kişi yakalandı. Organize Suç Örgütlerine yönelik; 3 operasyon gerçekleştirdi. Bu operasyonlar sonucu 3 organize suç örgütü çökertildi. 42 şahıs gözaltına alındı. Bunların 21’i tutuklandı. 13’ü hakkında adli kontrol kararı verildi.

Kaçakçılıkla Mücadele kapsamında; 108 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda 169 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Aynı dönemde Zehir Tacirlerine yönelik; 618 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlar sonucunda; 430 şahıs gözaltına alındı. Bunların 67’si tutuklandı. 13’ü hakkında adli kontrol kararı verildi. Operasyonlarda; 22 kilo 444 gr esrar, 5 kilo 605 gr Skunk, 1 kg 185 gr kokain, 374 gr metamfetamin, 267 gr Bonzai, 109 gr eroin, 203 kök kenevir, 80 adet ecstasy, 1823 adet sentetik hap ele geçirildi.

Özbekistanlı öksüz Mubina artık duymaya başladı Özbekistanlı öksüz Mubina artık duymaya başladı

DÜZENSİZ GÖÇ VE GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞINA YÖNELİK 187 OPERASYON

Düzensiz Göç ve Göçmen Kaçakçılığına yönelik; 187 operasyon düzenledi. Bu operasyonlarda sonucunda 203 organizatör yakalandı. Bunların 119’u tutuklandı.

Ayrıca Göç İdaresi Başkanlığı tarafından düzensiz göçle mücadele kapsamında devreye alınan Mobil Göç Noktaları Fethiye ve Bodrum ilçelerinde çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Son 2 aylık dönemde Mobil Göç Noktası araçlarında bin 797 kişinin sorgulaması gerçekleştirildi, bin 777’sinin yasal kalışı olduğu tespit edildi, yasal kalışı olmadığı belirlenen 20 yabancı ise İl göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edilerek sınır dışı işlemleri başlatıldı.

130 RUHSATSIZ SİLAH ELE GEÇİRİLDİ VE 126 ŞAHIS YAKALANDI

Yine aynı tarihlerde Asayiş olaylarıyla ilgili; kişilere karşı 3 bin 810, malvarlığına karşı bin 714, topluma, millete ve devlete karşı bin 35 suç işlendi. Bu suçların aydınlatma oranları ise yüzde 99.

Aynı tarihler arasında 130 ruhsatsız silah ele geçirildi ve 126 şahıs yakalandı.

Yine aynı dönemde meydana gelen 328 dolandırıcılık olayı ile ilgili, 106 şahıs tespit edildi. Bu şahısların 26’sı yakalandı.

Aynı dönemde il genelinde aranan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda kesinleşmiş hapis cezası ve çeşitli suçlardan ifadeye yönelik yakalama emri bulunan bin 657 şahıs yakalanarak cezaevine gönderildi.”

Editör: Beritan Yücel