İddialarla önce önce Marmaris Belediyesinden, ardından da Ünlü Komedyen Şahan Gökbakar’dan açıklamalar geldi.
Ünlü Komedyen Şahan Gökbakar, 2021 yılında Marmaris’te yaşanan orman yangınlarında yaptığı canlı yayınlarla yangına müdahale çalışmalarına destek olmuştu
Marmaris Belediyesi:
“Ancak, yapı kayıt belgelerinin iptaline yönelik açılmış davalar gerekçe gösterilerek geçmiş belediye yönetimi döneminde herhangi bir idari işlem tesis edilmemiştir. Ekiplerimiz, teknik inceleme ve tespit için söz konusu taşınmaza gitmiş, ancak bahçe kapısının kapalı ve kilitli olması, taşınmaz etrafının kesici tel örgülerle çevrili olması sebebiyle içeri girememiş, idari işlem tesis edilememiştir”
-Şahan Gökbakar:
“Bu haberlerde kullanılan fotoğraf ve inşaat bana ait değil. Arkada görülen ev, komşumuzun evi. Benim evim, yan parseldeki tek katlı 80 metrekarelik bir köy evi. İddia edildiği gibi iki katlı bir evim yok. 2020 yılında hali hazırda olan ev ve iskeleyi satın aldım, herhangi bir ek inşaat yapmadım”
“2021 yılında yangınlar çıktı. O yangınlar sonrasında bütün her şey değişti ve sonrasında 2022 yılında yapı kayıt belgesi iptal edildi ve tapuya SİT alanı diye şerh düşüldü”

Türkiye’de birkaç gündür Ünlü komedyen Şahan Gökbakar’ın Marmaris'teki villasının kaçak olduğuna dair iddialar konuşuluyor, söz konusu iddialarla ilgili Ünlü Komedyen ve Marmaris Belediyesi açıklama yaptı.
Ünlü Komedyen aralarında Fatih Altaylı’nın da bulunduğu farklı kesimlerden gelen tepkilerden sonra sosyal medya hesabından bir video paylaştı.
Gökbakar, paylaştığı video da şu ifadelere yer verdi:
"Birkaç gündür hakkımda çıkan haberlerle ilgili bir şeyler söyleme ihtiyacı hissettim. Normalde söylemeyecektim ama aynı haber 3 gündür pompalanıyor. Bütün troller bir şeyler yazıyor. Amaç ve maksad belli. Hukuki süreç mi etkilenmeye çalışılıyor, bir yerde baskı mı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu konuda açıklama yapmayacaktım fakat fikirlerine çok değer verdiğim Fatih Altaylı Beyefendinin benim hakkımda bilip bilmeden hakkımda ileri geri konuştuğunu görünce dayanamadım. Kendisi benden daha ciddi bir gazetecilik yapabilirdi, beni arayıp sorabilirdi ama yapmadı. Sağlık olsun. Yine de bu vesileyle her şeyi açıklamak istiyorum" dedi.

İDDİALARI YALANLADI
Gökbakar, hakkındaki iddiaları yalanlayarak şunları söyledi:

"Bu süreç ilk olarak bir gazetecinin “Sitkomcu Şahan’ın Kaçak SitKondusu” şeklindeki bir haberle başladı. Haberde beni sahte çevrecilikle suçlayan bir haber. Öncelikle bu haberlerde kullanılan fotoğraf ve inşaat bana ait değil. Fotoğraflarda kullanılan inşaat’ta, evde komşumuzun. O yüzden komşumuzun evini benim haberlerde kullanmayın lütfen. Arkada görülen ev, komşumuzun evi. Benim evim, 2 yan parseldeki tek katlı 80 metrekarelik bir köy evi. Bir zahmet benim evimi çekin ya. Bunlar tamamen alı peşinde. Haber yapıyorsan git benim evimi çek kardeşim. Fotoğraflarda gösterildiği gibi, İddia edildiği gibi iki katlı bir evim yok. Ben zaten var olan bir evi ve iskeleyi satın aldım. Bende 2020 yılında hali hazırda olan ev ve iskeleyi yapı kayıtlı diye satın aldım. Belediyeden de o dönemde sorgulattım. Malikane diye bir derdim olsa dünyanın her yerinden Malikane alabilirim. Neden gidip Marmaris’te çam ağacı kesip, SİT alanına villa yapayım. Her hangi bir eklenti, her hangi bir yeni bina ve herhangi bir ek inşaat yapmadım. 2021 yılında yangınlar çıktı. O yangınlar sonrasında bütün her şey değişti ve sonrasında 2022 yılında yapı kayıt belgesi iptal edildi ve tapuya SİT alanı diye şerh düşüldü. Evin yıkılması için de harekete geçildi. Bu konuya dava açtık. Hukuki süreç devam ediyor"

Borcu olanların beklediği oldu! 100 bin liraya kadar olanlara iyi haber Borcu olanların beklediği oldu! 100 bin liraya kadar olanlara iyi haber

MARMARİS’TEKİ ORMAN YANGININDA YAPTIĞI AÇIKLAMALAR

Ünlü Komedyen Şahan Gökbakar, 2021 yılında Marmaris’te yaşanan orman yangınlarında yaptığı canlı yayınlarla yangına müdahale çalışmalarına destek olmuştu. Muğla’nın Marmaris ilçesinde devam eden orman yangınlarını söndürme çalışmaları sürerken, ünlü komedyen Şahan Gökbakar, yangın bölgesine giderek hava desteği çağrısında bulunmuş ve Gökbakar'ın çağrısının ardından bölgeye müdahale edilmişti ve bu durum sosyal medya da gündem olmuştu.


MARMARİS BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA

Marmaris Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Son zamanlarda çeşitli haberlere konu olan ilçemiz Turgut Mahallesi, eski 1931 parsel, yeni 243 ada, 1 parselde kayıtlı mülkiyeti Çamaşırhane Film Yapım A.Ş.’ye ait taşınmazla ilgili olarak kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına aşağıdaki açıklamayı yapma gereği doğmuştur. Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nden bila tarihlerde geçmiş belediye yönetimi döneminde yazılar gelmiş olup, yapı kayıt belgesi değerlendirme komisyonu kararı ile söz konusu taşınmaz için alınmış 4 adet yapı kayıt belgeleri iptal edilmiştir.
Ancak, yapı kayıt belgelerinin iptaline yönelik açılmış davalar gerekçe gösterilerek geçmiş belediye yönetimi döneminde herhangi bir idari işlem tesis edilmemiştir.
Şu anki belediye yönetimimiz döneminde Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nden yalnızca 06.09.2024 tarihinde saat 17.23 itibari ile belediyemiz evrak kayıt sistemine giriş yapan 10390361 sayılı yazı gelmiştir.
Söz konusu yazıda, ilgili taşınmaz için alınmış yapı kayıt belgelerinin iptal kararı aleyhine Muğla İdari Mahkemeleri nezdinde yürütmenin durdurulmasına yönelik davalar açıldığı, davaların ilgili mahkemeler nezdinde derdest olduğu, dava süreçlerinde herhangi bir yürütme durdurma kararı veya dava konusu işlemin iptaline karar verilmediği ilgili mer’i mevzuat çerçevesinde işlemlerin idaremiz tarafından yürütülmesi belirtilmiştir.
Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün 10390361 sayılı ilgi yazısı gereğince ivedilikle belediyemiz teknik ekiplerimiz ilgili mer’i mevzuat hükümleri çerçevesinde idari işleme esas olmak üzere gerekli teknik inceleme ve tespit için söz konusu taşınmaza gitmiş, ancak bahçe kapısının kapalı ve kilitli olması, taşınmaz etrafının kesici tel örgülerle çevrili olması sebebiyle içeri girememiş, idari işlem tesis edilememiştir.
Ancak söz konusu taşınmaza tekrar gidilecek ve üzerinde ilgili meri mevzuat hükümleri çerçevesinde tüm yasal idari iş ve işlemler tesis edilecektir. Konuya hassasiyetle yaklaştığımızı bildirir, kamuoyuna saygılarımızı sunarız.”

Editör: Gazete Muğla