Gündem

Ünlü ekonomist uyardı: Altında dengeler değişecek!

Altın fiyatlarında yaşanan gelişmeleri yakından takip ediliyor. Gram altın 2 bin 382 liraya kadar yükseldi. Çeyrek altın fiyatı ise 3 bin 922 TL'ye kadar çıktı. Evren Devrim Zelyut'tan uyarı geldi. Altında dengeler değişecek!

KARAR’da yer alan habere göre; ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut'tan uyarı yapıldı. Zelyut, "toplayın" tavsiyesini yaptı.

ALTIN FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 50 seviyesine çıkarmasının ardından borsa ve mevduat yatırım araçları rekor kırdı. Öte yandan ABD ve Avrupa'daki faiz indirimlerinin piyasaları derinden etkilemesi bekleniyor. Özellikle Fed tarafından yapılacak faiz indirimi büyük önem taşıyor. Bu indirimin ardından piyasalarda nasıl bir yansıma olacağı ise şimdiden merak konusu.

ÜNLÜ EKONOMİST ÜSTÜNE BASA BASA UYARDI: ELİNİZDEN ÇIKARMAYIN REKORA KOŞACAK!

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, FED'in faiz indirimi yapıacağını belirterek altın fiyatları ile ilgili kritik bir uyarıda bulundu. FED'den gelecek olan faiz indirim kararı ile altın fiyatlarının yükselişe geçeceğini belirten Zelyut, "Bu indirimlerden birisinin de Eylül ayında gelmesi konuşuluyor. Eğer faiz indirimleri sonbahara yaklaşıyorsa, para tahvilden ve faizden çıkıp altın ve hisse senetlerine geçerek artış yaşatır." çağrısında bulundu.

8 HAZİRAN 2024 GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

GRAM ALTIN FİYATI NE KADAR OLDU?

Alış: 2.425,74

Satış: 2.428,86

ÇEYREK ALTIN FİYATI NE KADAR OLDU?

Alış: 3,881.18

Satış: 3,971.19

YARIM ALTIN FİYATI NE KADAR OLDU?

Alış: 7,738.10

Satış: 7,942.38

CUMHURİYET ALTIN FİYATI NE KADAR OLDU?

Alış: 16,059.00

Satış: 16,301.00