Denizli’nin Çal ilçesinde, Ziraat Mühendisi Mehmet Selçuk, 4 dönümlük tarlasına bu yıl ilk kez brokoli, karnabahar ve lahana dikerek kış sebzesi üretimine başladı.

TAVŞAN MEMESİ OTU VE SİLCAN MEYVESİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR TAVŞAN MEMESİ OTU VE SİLCAN MEYVESİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Antalya’dan getirilen 11 bin fidanı, nohudun ardından ikinci ürün olarak diktiğini belirten Selçuk, ürünlerin hasadına 25 Kasım’da başladıklarını, bir ay daha devam edecek hasatla ilgili olarak pazarlara sevkiyat gerçekleştirdiğini söyledi.

Gelecek yıl hedefinin bir milyon fidan dikmek olduğunu açıklayan Selçuk, üretimden memnun kaldığını vurguladı. Ankara Üniversitesi Ziraat Mühendisliği mezunu olan Selçuk, İsabey Mahallesi’nde üzüm, kuru üzüm ve pekmez üretiminin yanı sıra, boş tarlalarda da mısır ve nohut gibi ürünler yetiştirdiklerini ifade etti.

Bu yıl ilk kez kış sebzeleriyle ilgilenmeye karar veren Selçuk, "Nohut tarlasında hasadın ardından, ağustos ayında marul ve 11 bin kök lahana, brokoli ve karnabahar fidanlarını diktim.

Suya dayalı damlama sulama sistemi ile ürünlerimizi suladık. Nohut, tarlaya azot bıraktığı için gübreleme yapmadık, yalnızca 25 kilogram amonyum sülfat verdik," dedi. Selçuk, ürünlerini Çal ve Bekilli ilçelerindeki pazarcılara ve Denizli Hali’ne gönderdiklerini, memnun kaldığı fiyatlarla satışa sunduklarını söyledi.

Kaynak: İHA