İş-Kur’dan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde işe başlayacağı vaat edilen S.Y isimli kadının cinsel tacize uğradığı ortaya çıktı. Temizlik işçisi olarak çalışan S.Y Menteşe Ak Parti İlçe Başkanlığına yazdığı mektupta, defalarca cinsel tacize uğradığını ve tüm bunların Üniversite Rektör Yardımcısı Y. Z. E. tarafından bilindiği halde sümen altı edildiğini iddia etti. Ak Parti Menteşe İlçe Başkanı Erdoğan Ünal “ S.Y isimli temizlik işçisi kadın bize partimize gelerek bizden yardım istedi. İş-kur üzerinden işe başlayan kadına M.G isimli şef burada çalışmak istiyorsan benimle yatacaksın” demiş. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör yardımcısı Yusuf Ziya Erdil “olayda isimleri geçen M.G ile S.Y üniversitemizin kadrolu çalışanları değil. M.G sözleşmeli olarak S.Y ise iş kur aracılığıyla bize geldi. S.Y bana gelerek alanları anlattı. M.G isimli kişinin çıkışını hemen verdik. Daha sonrada S.Y isimli kadının işine son verdik” dedi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde iş kur üzerinden işe başlayan temizlik işçisi S.Y’ye M.G isimli şefin cinsel tacizde bulunduğu ileri sürüldü. S.Y isimli temizlik işçisi Ak Parti Menteşe ilçe Başkanlığına mektup yazarak yardım istedi.  S.Y isimli temizlik işçisi kadının Ak Parti İlçe Başkanlığına yazdığı yardım mektubunda “1.1 2015 tarihinde ben üniversitede işe başladım. Başımızda M.G. isimli bir şef vardı. Dul olduğum için sürekli tacizde bulundu. 'Ya benimle olursun ya da kapıdan çıkar gidersin. Benim arkamda ablam B.K.G. var. Üniversite rektör yardımcısı Y. Z. E. Var' dedi. Ben dulum 2 çocuğum var. Evim kira, amacım helal para kazanıp onları iyi bir evlat yetiştirmek”dedi.

S.Y yazdığı yardım mektubunda “M.G bana F.A. adlı evli bir kadın İş-Kur’dan geldi. İki defa birlikte oldum. Onu işe koydurdum. İş-Kur’dan her sene 2-3 bayan benim işimi görüyor kullanıyorum. Biz 7 bayandık. Resmi araçta iki kişi yattı. Araları iyiydi. Sonra araları açıldı. Bu ve değişik hırsızlık olaylarını rektör yardımcısı Y. Z. E., Şube Müdürü ,B.K.G. hep hasır altı yaptılar.

Yıkılacak olan işhanındaki tarihi lokanta sahibinden sitem: “Yer gösterilebilir ya da ek süre verilebilirdi” Yıkılacak olan işhanındaki tarihi lokanta sahibinden sitem: “Yer gösterilebilir ya da ek süre verilebilirdi”

Muğla Ak Parti Menteşe İlçe Başkanı Erdoğan Ünal “Üniversitede temizlik firmasında çalışan bir kadın partimize gelerek bizden yardım istedi. Üniversitede cinsel tacize uğradığını söyledi. İş kur üzerinden işe başlayan kadına M.G isimi şef burada çalışmak istiyorsan benimle yatacaksın demiş.  S.Y isimli kadın kendisi gibi başka kadınlarında cinsel tacize mağdur kaldığını söyledi. Bununla ilgili bize kendisine yardım edilmesiyle ilgili mektup yazdı. Biz üniversitenin bilimle eğitimle anılmasından yanayız. Böyle skandallarla gündeme gelmesine karşıyız. Olayın bizimle alakası yok. S.Y isimli kadın bize sadece yaşadıklarını anlattığı bir mektup gönderdi dedi

Rektör yardımcısı Yusuf Ziya Erdil ise " olayda isimleri geçen M.G ile S.Y üniversitemizin kadrolu çalışanları değil. M.G sözleşmeli olarak S.Y ise iş kur aracılığıyla bize geldi. S.Y bana gelerek alanları anlattı. M.G isimli kişinin çıkışını hemen verdik. Daha sonrada S.Y isimli kadının işine son verdik” dedi.

Editör: Gazete Muğla