Ucuz TOGG geliyor iddiası: İşte çıkacak aracın çok tartışılacak fiyatı

Ucuz TOGG geliyor iddiası: İşte çıkacak aracın çok tartışılacak fiyatı
Bilindiği üzere ülkemizde çok sık fiyatların değiştiği araba piyasası için yeni iddialar oldukça önemli durumda. Ortaya atılan yeni iddiaya göre ise Türkiye'nin ilk yerli ve milli arabası olan TOGG artık yeni bir modeliyle vatandaşları karşılayacak. Basında yer alan demeçlere göre bu TOGG modeli şu anda satılmakta olan TOGG modelinin yarı fiyatına satılacak. Bu aracı asgari ücretlilerin dahi alabileceği iddia edildi, işte satılacak olan ucuz TOGG'a ilişkin ortaya atılan bilgiler ve çıkış tarihi.

Türkiye'nin otomotiv sektöründeki önemli oyuncularından TOGG, ülkemizdeki sürekli değişen ve sıkça tartışılan araba fiyatlarını olumlu yönde etkileyecek bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Ortaya atılan iddiaya göre, Türkiye'nin ilk yerli ve milli otomobili olan TOGG, uygun fiyatlı yeni bir modelle karşımıza çıkacak. Bu yeni TOGG modeli, satılmakta olan TOGG modelinin yaklaşık yarı fiyatına sahip olacak. İşte iddianın detayları...

Bu yılın ilk çeyreğinde satışa sunulan yerli ve milli TOGG'un, ön satışın hemen akabinde yıl sonuna kadar 20 bin adet teslim edilmesi bekleniyor.

TOGG’un temel amacı bilindiği üzere, gelir seviyesi düşük olan vatandaşlara da son model araçlara binebilme imkanı sağlamaktı.

Ancak ilk model çıktığında bu mümkün olmadı.

TOGG T10X 1.5 milyona yaklaşan fiyatıyla belli bir kesime hitap edebildi.

TOGG'un İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gürcan Karakaş'ın verdiği tarihten itibaren, asgari ücretle çalışan, gelir seviyesi belli bir düzeyin altında olanlar da rahatlıkla TOGG model araçlara binebilecekler. Nasıl mı?

Mevcut SUV modelin yanına B SUV, Sedan ve bir de HB kasa eklenecek. İşte buradaki HB kasa büyük oranda gelir seviyesi normalin altında kalan kesime hitap edecek.

Elbette bu otomobilin menzili ve sunduğu özellikleri de fiyatına göre daha makul olacak.

Herkesin rahatlıkla satın alabileceği HB TOGG modeli ise muhtemelen T10X modelinde olduğu gibi uç seviyelerde bulunan özellikleri olmayacak.

T10X modelinde bulunan, 360 derece kamera sisteminden tutun da navigasyon ve multimedya sistemine kadar birçok özelliği taşımakta.

HB TOGG Otomobilin menzili de muhtemelen TOGG T10X kadar uzun olmayacaktır. Genel beklenti bütçe dostu modelin 300 km’lik bir menzile sahip olması yönünde. Elbette bunu bekleyip göreceğiz.

Son olarak TOGG'un İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gürcan Karakaş'ın otomobilin 2028 yılında üretim bandına gireceğini dile getirdi.

Son olarak otomobilin 2028 yılında üretim bandına gireceğini de hatırlatalım. En azından Gürcan Karakaş tarafından dile getirilen bütçe dostu modelin çıkış tarihi bu yöndeydi.

FİYAT İDDİASI

Otomobilin fiyatının ise güncel parametrelerle 500 bin TL civarında olacağı bekleniyor...

Kaynak:ANADOLU AJANSI

Bu haber toplam 2457 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum