Türkiye’nin inilebilen tek yaylası Karabağlar’da yayla şenliği yapıldı

Türkiye’nin inilebilen tek yaylası Karabağlar’da yayla şenliği yapıldı
 MUHABİR
Muğla’nın Menteşe ilçesinde bulunan yeşilin her tonuna ve canlıların her türüne ev sahipliği yapan, yurtları, camileri, tarihi yapıları ve kahveleriyle meşhur olan Karabağlar Yaylasında “Karabağlar Yayla Şenliği” yapıldı.

Pıtraklı kavunun ve çoturaklı domatesin yetiştiği, yeşilin her tonuna ve canlıların her türüne ev sahipliği yapan, yurtları, camileri, tarihi yapıları ve kahveleriyle meşhur olan Karabağlar’da Yayla Şenlikleri düzenlendi.

Türkiye'nin inilebilen tek yaylası olan, Evliya Çelebi’nin ve Kanuni Sultan Süleyman’ın da ziyaret edip hayran kaldığı Karabağlar Yaylası’nda Yayla Şenlikleri gerçekleştirildi. Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal yaptığı açılış konuşmasında “Yurtları, camileri, tarihi yapıları, kahveleri, irimleri ve verimli toprağıyla Karabağlar Yaylamız, bizim gözbebeğimizdir. Muğlalı olma kültürünün korunarak sürdüğü bu yaylamız, dünyada eşine az rastlanır, Türkiye’nin çıkılan değil, inilen tek yaylası olma özelliğine sahip bir doğa harikasıdır. 15 bin hektarlık alana yayılmış yaylamızı, 3. derece doğal sit alanlarımızı koruyup geleceğe aktarmak bizlere düşüyor” ifadelerine yer verdi.

whatsapp-image-2024-09-14-at-14-33-24.jpeg

Bölgenin tanıtılmasına katkı sağlayacak şenlikte yöresel yemeklerin tadılması, çocuklara tarım eğitimi verilmesi, zeybek oynanıp türküler söylenmesi gibi birçok farklı etkinlik yapıldı. “Karabağlar Yaylamızı ve kültürümüzü yaşatacağız” diyen Başkan Köksal, etkinlik arasında yer alan “Geleneksel Yayla Kavunu Yarışması”nın bölgenin bereketli topraklarının ve çiftçilerin ne kadar kıymetli olduğunun hatırlanmasına dikkat çekti.

Kavun yarışmasında 21 numaralı kavunuyla Hayriye Arımbag birinci, 8 numaralı kavunuyla Mehmet Durac ikinci, 17 numaralı kavunuyla Büşra Taş ve 14 numaralı kavunuyla Şükrü Yavaş üçüncü oldu. Dereceye giren üreticilere ödüllerini Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal verdi.

Bu haber toplam 205 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.