Türk Kızılay’ı Muğla Şube Başkanı Yusuf Kayacık, Elazığ'da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Kızılay'ın, Ensar Vakfı'na yaptığı 8 milyon dolarlık şartlı bağışın gündeme düşmesiyle oluşan tepkilere ve sosyal medyadaki paylaşımlara açıklık getirdi. Kayacık deprem sonrası Kızılay’a karalama kampanyaları yapılmaya başlandığına vurgu yaptı.

Sinem Korkmaz

Elazığ'da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Türk Kızılayı ile ilgili ortaya atılan iddialar ve Ensar Vakfı'na yapılan 8 milyon dolarlık şartlı bağışın gündeme düşmesiyle oluşan tepkilere Türk Kızılay’ı Muğla Şube Başkanı Yusuf Kayacık açıklık getirdi.

Elazığ depremini konu alan bir basın toplantısı düzenleyen Yusuf Kayacık,  Elazığ depremi sonrası Kızılay’a karşı karalama kampanyaları yapılmaya başladığına vurgu yaparak, “Sosyal medyadan ‘Kızılay’a yardım yapmayın’ paylaşımları yapıldı. Bu konu bizi çok üzdü” dedi.

Saklı cennet :Bir tarafı Muğla'ya bir tarafı Burdur'a bağlı... Saklı cennet :Bir tarafı Muğla'ya bir tarafı Burdur'a bağlı...

Son birkaç gündür özellikle Elazığ depreminin ardından alevlenen bir Kızılay ile ilgili kampanya ile karşı karşıya olduklarını dile getiren Kızılay Muğla Şube Başkanı Kayacık, “Daha çok karalama kampanyasıyla karşı karşıyayız. Gündem Kızılay’a yapılan bir şartlı bağış. Şartlı bağışın ardından da yapılan bir yurt. Şartlı bağış Kızılay’a getirilen bağışın nereye harcanacağı söylenen bağıştır. Örneğin, benim bağışımlar sadece ayakkabı alınacak dendiyse bu şartlı bağıştır. O para ile sadece ayakkabı alınır. Genel başkanımız deprem sonrası ‘deprem yazıp 2868’e gönderin’ dedi. Bu da bir şartlı bağıştır, sadece Elazığ depreminde kullanılır gelen para. O para ne Suriyelilere gider, ne mültecilere gider hiçbir yere gitmez sadece Elazığ’a harcanır. Sayın Genel Başkanımız geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında konuyla ilgili bir cevap verdi. Bu cevap hepimizi bağlar. Ben Muğla ile ilgili konuşmak istiyorum. Özellikle kamuoyunun yakından tanıdığı 4-5 arkadaş sosyal medyadan Kızılay’ı kötüleyen, hakaretler eden söylemlerde bulundular. Bu beni çok kırdı. Tepki gösteren arkadaşlarımla yüzleşmek isterim. Burası her görüşten insana açık bir sivil toplum kuruluşu” dedi.

“BİRAZ İNSAF”

Yerelde birlik olmak istediklerini dile getiren Kayacık, “Deprem sonrası bizim ekiplerimiz 9 dakika sonra yola çıktı. Bizi eleştirenlerin hiç kimse orada yoktu. Barış Pınarı Harekatı’nda askerin yanında Kızılay vardı. Bir savaş anında da Kızılay oradaydı, deprem adında da Kızılay o bölgedeydi. Biraz insaf. Genel Başkanımız deprem günü bağış için bir paylaşımda bulundu, ortalık karıştı. Paylaşım 1 saat yayında kaldı, bir saatte tam 1 milyon kişi bağış yapmış Kızılay’a. Bunu 3-4 tane sosyal medyada konuşan arkadaşlar için söylüyorum. 12 saatte 2 bucuk milyon insan bağışta bulunuldu. 2 buçuk milyon insan Kızılay’a güvenmeye devam ediyor. Yerelde bir birlik olalım artık. Karşı karşıya kalmayalım. Gelsinler Kızılay’ı anlatalım” şeklinde konuştu.

Açıklamalarının ardından Kayacık afet durumlarında ikram aracına ihtiyaçları olduğunu dile getirerek, “Muğla Kızılay olarak bir ikram aracına ihtiyacımız var. Muğla'daki iş adamlarında yardım bekliyoruz. Gelsin şartlı bağış yapsınlar. Bizim bütçemiz yetmiyor. Bu konuda yardım bekliyoruz” dedi.

Editör: Gazete Muğla