Turizm Cenneti Bodrum’da tatil yapan bir kişide Batı Nil Virüsü tespit edilmesi ve yapılan testlerin pozitif çıkması sonrasında ilçede, Batı Nil Virüsü alarmı verildi.
Alınan bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde Bodrum’da bir otelde bir süre konaklayan bir tatilcide, Batı Nil Virüsü tespit edildi ve söz konusu tatilcinin yapılan laboratuvar testlerin pozitif çıkması üzerine Muğla İl Sağlık Müdürlüğü harekete geçti.
Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilgili kurumlar uyarılarak, söz konusu hastalık konusunda duyarlı olunması ve gerekli tedbirlerin alınması istendi.
Bodrum’da tatil yaptıktan sonra İstanbul’a dönen kişide Batı Nil Virüsü ’nün İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince tespit edildiği ve Sağlık Bakanlığı tarafından söz konusu tatilcinin ziyaret ettiği tüm illerin uyarıldığı öğrenildi.

"Anneleri Aşılat Buzağını Yaşat" Projesi "Anneleri Aşılat Buzağını Yaşat" Projesi

KORKU VE PANİĞE GEREK YOK
Muğla İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise olayı doğrulayarak, şu bilgileri verdiler:
“Söz konusu kişi Bodrum’da bir otelde tatil yapmış. Bu hastalık Covid gibi bulaşan bir hastalık değil. Muğla Sağlık Müdürlüğü olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumlara yazı yazarak, sivrisinekle mücadele konusunda tedbiren önlem alınmasını istedik. Muğla’da başka bir vaka söz konusu değil. Muğla’mızda paniğe ve korkuya neden olacak bir durum söz konusu değil”

Editör: Gazete Muğla