Bodrum’da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Yalıkavak Gökçebel Mahallesinde yapılması planlanan 4’üncü halk plajı için Uygulama İmar Planı Bodrum Belediyesi tarafından askıya çıkartıldı. Plan 30 gün askıda kalacak.
Bodrum Belediye Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Yalıkavak Gökçebel Mahallesinde yapılması planlanan 4’üncü halk plajı için Rekreatif Alan (Halk Plajı) Amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkartıldı. Plan 30 gün boyunca askıda kalacak.

whatsapp-image-2024-06-13-at-09-26-23.jpeg

İŞGALE KAYMAKAMLIK SON VERMİŞTİ
Bodrum’da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Yalıkavak Gökçebel Mahallesi Frank Azmağı Caddesi SEBA İnşaat Taşevler Sitesi’nin önünde bulunan yaklaşık 3,5 dönüm kamu arazisine 4’üncü halk plajı yapılacak. Mülkiyeti hazineye ait bahse konu yer, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis edildi.
Bakanlığın halk plajı yapmak istediği Mavi Bayraklı koydaki alan, özel bir site tarafından işgal edilmiş ve halkın girişine kapatılmıştı.
Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit’in girişimleri ile 763 ada 6 parsel numaralı taşınmazın üzerinde bulunan işgaller, Kaymakamlık, Bodrum Belediye Başkanlığı, Milli Emlak Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü gözetiminde site yönetimi tarafından kaldırılmıştı.
Sahili izinsiz olarak işgal eden şezlong, şemsiye ve masaların ekiplerin denetiminde kaldırılması sonrasında söz konusu alan Bodrum Kaymakamlığı tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerine teslim edilmişti.

whatsapp-image-2024-06-13-at-09-26-23-1.jpeg
Alınan bilgiye göre, Uygulama İmar Planının 30 günlük askı süresinin tamamlanmasının ardından Bakanlığı Halk Plajı için çalışmalara hemen başlayacağı öğrenildi.

AKDENİZ FOKLARI İLE ÜNLÜ

Muğla'da feci kaza! Genç sürücü hayatını kaybetti Muğla'da feci kaza! Genç sürücü hayatını kaybetti

Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığına Halk Plajı yapımı için tahsis edilen plaj, Akdeniz Fokları ile ünlü. Yaz sezonunda tatilciler ve vatandaşlar sık sık fokların görüntülerini paylaşıyorlar.

whatsapp-image-2024-06-13-at-09-26-42.jpeg

Editör: Beritan Yücel