Trafikten men edilecek araçlar belli oldu: Polisler bu araçları gördüğü yerde bağlayacak

Trafikten men edilecek araçlar belli oldu: Polisler bu araçları gördüğü yerde bağlayacak
Trafik denetimlerini artıran İçişleri Bakanlığı, bundan sonra yakaladığı araçlara normalden daha fazla cezalar vermeye hazırlanıyor. Yapılan sonu açıklamayla birlikte bundan sonra hakkı olmadığı halde çakar takan araçlar yeni bir yaptırım ile karşı karşıya. Verilen bilgiye göre, bundan sonra bu tür araçlar resmen trafikten meni men cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Trafik denetimlerini artıran İçişleri Bakanlığı, yasa dışı çakar lamba kullanımına karşı yeni bir yaptırımı duyurdu. Yapılan son açıklamaya göre, hakkı olmadığı halde çakar lamba kullanan araçlar bundan sonra trafikten men cezası alacak. Bu önemli adımın, trafik güvenliğini artırmak ve haksız avantaj sağlayan uygulamalara son vermek amacıyla atıldığı belirtildi.

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, önce bin 823 lira olan trafik cezasının 4.064 liraya çıkarılmasının ardından araçların trafik kontrollerine de ağırlık verilecek.

RESMEN BİR DAHA TRAFİĞE ÇIKAMAYACAKLAR

Usulsüz biçimde siren ve çakar taktıranlar yakalandıklarında bunları söktürmemeleri halinde araçları trafikten men edilecek. İş adamlarından, organize suç örgütü liderlerine varıncaya kadar binlerce kişinin usulsüz biçimde araçlarına çakar taktırdıklarını belirten yetkililer şunları söyledi:

“Özellikle zengin kişiler, suç örgütü liderleri trafik cezasını ödeyip bunları kullanmaya devam ediyor. Fırsat vermemek için kurallara uymayanların araçları trafikten men edilecek, cezaları önümüzdeki dönemde daha da artırılacak.”

(HABER MERKEZİ)

Bu haber toplam 2673 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.