Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün "Hayat Kimliğinle Kolay" uygulaması ile sürücü belgesi bilgilerinizi kimlik kartınıza taşıyarak birçok kolaylıktan yararlanabilirsiniz. Gazetepencere'nin haberine göre, 6 milyon 275 binden fazla kişinin tercih ettiği bu uygulama ile:

Ehliyet taşıma zorunluluğu ortadan kalkıyor. Artık kimlik kartınız yanınızda olduğu sürece, ayrıca ehliyet taşımanıza gerek yok. Günlük hayatınız kolaylaşıyor. Tek bir kart ile hem kimlik hem de ehliyet işlemlerinizi halledebilirsiniz. Zaman ve paradan tasarruf ediyorsunuz. Kayıp veya hasar durumunda ehliyet yenileme işlemleri daha kolay ve hızlı hale geliyor.

Uygulamadan Nasıl Faydalanabilirsiniz?

Yeni tip sürücü belgeniz ve yeni nesil elektronik kimlik kartınız varsa, nüfus müdürlüklerine başvurarak kimlik kartınıza ehliyet bilgilerinizi yükletebilirsiniz.
Yeni tip sürücü belgesi başvurusu sırasında da bu uygulamadan faydalanabilirsiniz.
Tüm işlemler ücretsiz.

Bakanlık bir markayı daha ifşa etti: Bu marka dondurmayı yemeyin! Bakanlık bir markayı daha ifşa etti: Bu marka dondurmayı yemeyin!

Bu uygulama sadece yeni tip sürücü belgesi ve yeni nesil elektronik kimlik kartı sahipleri için geçerlidir.
Sürücü belgenizin geçerlilik süresi dolduğunda, tıpkı eski kartlarda olduğu gibi kimlik kartınızdan da otomatik olarak silinecek.

Kaynak: gazetepencere.com