Çalış Plajı Mut Deresi civarında gelen ağır pis kokular nedeniyle Muğla Büyük Şehir Belediyesi tarafından; Fethiye Arıtma tesislerinde bir toplantı düzenlendi. Toplantıya katılan Fethiye Belediyesi CHP'li meclis üyesi Ahmet Selim Yücel; Fethiye Belediyesinden devir alınan ve Muğla Büyük Şehir Belediyesi tarafından işletilen arıtma sisteminin yeterli olduğunu ifade etti.

“SUİSTİMALLER SÖZ KONUSUDUR”

Toplantıya katılan Fethiye Belediyesi CHP'li meclis üyesi Ahmet Selim Yücel gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada “Muğla Büyük Şehir Belediyesi tarafından işletilmekte olan arıtma tesisimizde kapasite sorunumuz yoktur. Arıtma sistemimizin kapasitesi yeterlidir” dedi. Açıklamasına devam eden Yücel “Yoğun kokunun olduğu dönemlerde pis kokunun nedenleri araştırılsa da kaynağı tam olarak bulunamamıştır. Bir suistimaller söz konusudur. Tankerlerle gelmekte olan atık sularda suistimaller olmaktadır. Mut deresine bazı işletmelerden akan atık suları da tespit ettik. Çalış plajı kavşağında ana yolun geçtiği köprü bölgesinde de; bir gaz birikmesi vardır. Kokunun birikim yaptığı bölge bellidir. Çamurdan oluşan bu bölgede sezon sonu bir dip temizliği yapılacaktır” dedi.

AK Parti İlçe Başkanından Sitem Dolu İstifa AK Parti İlçe Başkanından Sitem Dolu İstifa

“Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğünün alt yapı çalışmalarında kullanmak üzere Dünya Bankasından sağladığı 67 milyon 450 bin Euro'luk kredinin danışmanlık hizmetinin imzalarının atıldığını” belirten Fethiye Belediyesi CHP'li meclis üyesi Ahmet Selim Yücel “Bu kaynaktan Fethiye, Ovacık ve Hisarönü'ne büyük bir pay ayrılacak ve büyük bir hizmet gerçekleşecek. Hisarönü – Ovacık Mahallesi kanalizasyon şebeke yapılması, Hisarönü-Ovacık Mahallesi atık su kollektör

hattı yapılacak. Toplama sistemimizde rehabilitasyon yapılacaktır ve bununla ilgili Fethiye Arıtma sisteminde de rehabilitasyon çalışmaları yapılarak; arıtmaya karışan zemin ve deniz sularının arıtmaya girmesi engellenecektir. Böylece kapasitemiz daha da artacak ve yeterli olacaktır” dedi.

Editör: Gazete Muğla