Milas Boğaziçi Mahallesinin Su sorunu Tarih Oluyor Milas Boğaziçi Mahallesinin Su sorunu Tarih Oluyor

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat Güllük Mahalle esnafı ile bir araya gelerek sorunları dinledi.

Toplantı öncesi yaptığı konuşmada Güllük mahallesinin kendileri için önemli bir yere sahip olduğunu belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ; ” Büyük şehir yasası sonrası Milas Belediyesine bağlanan Güllük mahallemizde 2015-2016 ve 2017 yıllarında bir çok çalışmayı tamamladık. Çalışmalarımız 2018 yılında da devam edecek.Bu gün burada sizlerle bir araya gelme sebebimiz sizlerin sorunlarını dinlemek ve bunlara çözüm üretmek. Ben katıldığınız için sizlere teşekkür ediyorum ve sözü size bırakıyorum”dedi.

Tokat ;

“Belirtilen su, ulaşım, spor alanları gibi konuların bir çoğu Muğla Büyükşehir Belediyemizin yetki ve sorumluluğunda kalmakta.Biz bu konuları Büyükşehir Belediyemize aktarıp konunun da takipçisi olacağız.

Sizlere şunu söyleye bilirim.Milas Belediyesi olarak Güllük mahallemizde önemli projelerimiz var bunlardan biri tüm sahil şeridinin yenilenmesi.Bisiklet yollarından yeşil alanlarına ve ışıklandırılmasına kadar güzel bir projeyi hayata geçireceğiz. Ancak geçtiğimiz günlerde yapılan Marina projesi ihalesini beklemek durumundayız. Bildiğimiz kadarıyla ihalenin yer teslimi yapıldı. Marina çok yakın zamanda hayata geçirilecek. Muğla Büyükşehir Belediyemiz mevcut durumdaki futbol sahası yanına 2 milyonluk bir yatırım ile tenis kortları basket sahaları ve birde kapalı bir salon yapma projesi var.

Güllük mahallemize bir yüksek okul kazandırılması konusunda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörümüzle görüşme halindeyiz.Rektörlüğümüz bu konuda onay bekliyor.Birde Güllük'te Denizcilik,Havacılık gibi dallarda eğitim liseleri açılması gündemde. Bizde Milas Belediyesi olarak uygun bulunan yerlere spor alanları yapılması ve Modern bir Pazar yeri kurulması adına çalışmalar yapıyoruz. 2018 -2019 yılları içerisinde bunları tamamlamış olacağız.Bilindiği gibi Muğla Antalya'dan sonra en fazla turizm potansiyeline sahip bir ilimiz. Bunların içerisinde de Turizm açısından Milas yükselen bir değer.Önümüzdeki süreçte siz istemeniz dahi yapılacak bu çalışmalar ile Güllük atağa geçecek ve Turizm potansiyeli adına önemli yere sahip olacağını belirtti.”

Editör: Gazete Muğla