Türkiye İşçi Partisi (TİP) Muğla il ve ilçe üyeleri işten çıkarılan Migros çalışanlarına destek vermek için Muğla ve ilçelerinde bulunan bazı Migros marketlerde eylem gerçekleştirerek, “İstedikleri bir ekmek parasıydı. Bizler Migros işçilerinin ekmek davasında yanlarındayız” dedi.

TİP üyeleri Muğla’nın Menteşe ilçesinde bulunan bir Migros markette eylem gerçekleştirerek, basın açıklaması yaptı.

Eş zamanlı gerçekleştirilen eyleme Fethiye, Milas ve Bodrum parti üyelerinden de destek geldi.

“O İŞÇİLER BURADAN EKMEK BİLE ALAMIYOR”

İşten çıkarılan Migros çalışanlarının saatlik ücretlerinin 4 TL artmasını istediklerini belirten parti üyesi işçilerin istedikleri artışın bir fırındaki ekmek fiyatı olduğunu dile getirdi.

Parti üyesi şöyle devam etti:

“Değerli müşteriler, Migros mağazandasınız. Ekmek reyonuna gidip bir bakın 4 TL'lik ekmek var mı? Bu mağazanın depo çalışanları her şeyin fiyatı iki kat artmışken sadece yüzde 8 maaş zammı aldılar. Migroslarda o ekmeklerden yok. Düşünün burada gördüğünüz ürünleri taşıyan o işçiler buradan bile ekmek alamıyor. Kendi çalıştıkları mağazaların rafları reyonları bile onlara uzak. Ne oldu son 1 senede karı 60 artan, cirosu katlanan Migros kendi depo işçisine yüzde 8 teklif etti.”

“250 İŞÇİ İŞTEN ÇIKARILDI”

Yüzde 8 olan teklifi kabul etmeyen 250 işçinin işten çıkarıldığını belirten parti üyesi, “Bizler Migros işçilerinin ekmek davasında yanlarındayız. Sizler de yanlarında olun. Sizlerin de ekmeğiniz çalmak isteyeceklerdir. Birbirimizle dayanışma vakti. Elektriğimizi, doğalgazımızı, çocuğumuzun sütünü emekçinin ekmeğini çalanlar, karşılarında Türkiye İşçi Partisi'ni bulacaklar ama yetmez Türkiye İşçi Partililer olarak diyoruz ki karşılarında halkı bulsunlar” diye konuştu.

Datça’nın içme suyu sorunu tamamen ortadan kalkıyor Datça’nın içme suyu sorunu tamamen ortadan kalkıyor

“ALIŞVERİŞİ KESELİM”

Parti üyesi şöyle devam etti: “Hep beraber bu emek hırsızlarına güzel bir ders verelim, emekçilerin alamadığı ekmeği kendi gırtlaklarına basan Migros mağazalarını protesto edelim alışverişi keselim Migros Depo emekçilerinin yanında olalım.”

Editör: Gazete Muğla