Mustafa İnci       Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Bölümünde üç doktorun 2012 yılından buyana girmedikleri ameliyatlara girdi gibi gösterip haksız kazanç elde ettiği ortaya çıktı. Üç doktordan ikisi hakkında ‘zincirleme şekilde kamu görevlisinin resmi belgede sahtecilik’ yaptığı gerekçesiyle Muğla Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

100 Üzerinde Ameliyat

Muğla’daki Yangınların 59'u İnsan Kaynaklı Muğla’daki Yangınların 59'u İnsan Kaynaklı

Muğla Kamu Hastanelere Birliği Genel Sekreterliği yürüttüğü bir soruşturma sonrasında Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Bölümünde 2012 yılından 2014 yılına kadar yaşanan ameliyat skandalını ortaya çıkarttı. Çocuk Cerrahisi Bölündü görevle Uzman Doktor erdem Alper Külcü, uzman Doktor Necdet Munis ve Uzman Doktor Alev Süzen’in 2012-2014 yılları arasında girmedikleri ameliyatlara kendilerini girmiş gibi gösterip hekim performans puanlarını artırdıkları ve hastane döner sermayesinden haksız yere para aldıkları ortaya çıktı. Üç doktorun girmedikleri 100’ün üzerindeki ameliyata girmiş gibi gösterdikleri belirlendi.

Ağır Cezada Dava Açıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Bölümünde yaşanan skandalın ardından Muğla Kamu Hastanelere Birliği Genel Sekreterliği soruşturma başlattı. Doktorlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Muğla Cumhuriyet Savcılığı doktorların yargılanması için Menteşe Kaymakamlığından izin istedi. Kaymakamlığın yargılanabilir iznini verdi. Bunun üzerine Uzman Doktor Necdet Munis ve Uzman Doktor Alev Süzen Aydın Bölge İdare Mahkemesine başvurdu. İdare Mahkemesi doktorların itirazını ret etti. Aydın İdare mahkemesin bu kararının ardından doktorlar hakkında Muğla Ağır Ceza Mahkemesinde zincirleme şekilde kamu görevlisinin resmi belgede sahtecilik’ yaptığı gerekçesiyle dava açıldı.

Suç Duyurusunda Bulundu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi  Klinik İdare ve Eğitim Başkanı Prof. Dr. Savaş Demirbilek “ Üç doktor arkadaş 2012 yılından bu yana benim girdiğim ameliyatlara kendileri girmiş gibi göstermişler. Bu sayede hem performans puanlarını arttırmışlar hem de döner sermayeden haksız yere para almışlar. Kendileri hakkında Muğla Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum. Muğla Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı” dedi.

Soruşturma Devam Ediyor

Muğla Kamu Hastanelere Birliği Genel Sekreteri Murat Hilmioğlu yaşanan olayla ilgili “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Cerrahisi Bölümü’nde görevli 3 doktor, arkadaş ile Klinik İdare ve Eğitim Başkanı Prof. Dr. Savaş Demirbilek arasında sorunlar yaşandı. Karşılıklı yapılan şikayetler sonrasında 2012-2014 yılları arasında doktorların girmedikleri ameliyatlara kendilerini girmiş gibi gösterdiği ortaya çıktı. Olay savcılığa yansıdı. İdari yönden de soruşturma devam ediyor” dedi.

Editör: Gazete Muğla