Muğla Haberleri

Teknofest'te Muğla'dan 4 finalist takım, 4 finalist proje

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Uluslararası Gençlik Merkezi Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitimlerini devam eden Momentum adlı takım TEKNOFEST Adana'da Deneyap girişim programı kapsamında Türkiye dördüncüsü oldu ve 30 bin TL değerindeki ödül çekini Selçuk Bayraktar'dan aldı. Neutronium Team, Spectra Team ve Ateş Yıldızı 48 takımı ise finalist olarak yarıştılar.

Tam bağımsız Türkiye vizyonuyla TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Adana'da gerçekleştirilen TEKNOFEST 2024 Teknoloji Yarışmalarından Girişim Programı tarım alanında sürdürülebilirlik sürecini yapay zeka destekli danışmanlık hizmeti ile doğal gübre tedarik sürecini kolaylaştırmayı amaçlayan Lise Kategorisinde yarışan Deneyap Teknoloji Atölyesi ekiplerinden Momentum takımı finalist olarak proje geliştirme imkanı elde etmiş ve dördüncü olarak 30 bin TL değerinde ödülün sahibi oldu.

Lise kategorisinde yarışan Deneyap Teknoloji Atölyesi ekiplerinden Neutronium Team, akıllı ulaşım yarışmasında BiPark adlı proje ile kullanıcılara en yakın otoparktan park yeri rezervasyonu imkanı sunan projeleri ile TEKNOFEST Antalya'da finalist olarak yarıştılar. 

Lise kategorisinde yarışan Deneyap Teknoloji Atölyesi ekiplerinden Spectra Team, Antalya turizm teknolojileri yarışmasında BiRota adlı proje ile kullanıcılarla etkileşime girerek kişiselleştirilmiş rota oluşturma imkanı sundukları proje ile TEKNOFEST Antalya'da finalist olarak yarıştılar.

Ortaokul kategorisinde yarışan Deneyap Teknoloji Atölyesi ekiplerinden Ateş Yıldızı 48 takımı Makeathon yarışmasında birçok rapor mülakat ve teknik aşamadan geçerek ürün geliştirme sürecine katılmaya hak kazandı. 

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yaptığı açıklamada "Türkiye'de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan Dünya'nın en büyük havacılık uzay ve teknoloji festivalinde başarı elde eden takımlarımızı tebrik ediyor, eğitmenlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Deneyap Teknoloji Atölyelerinde hayalleri ve emekleriyle durmadan çalışarak proje üreten gençlerimize başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verdi.