Tarihi eser operasyonu! Gözaltılar var

Tarihi eser operasyonu! Gözaltılar var
Kula ilçesinde düzenlenen operasyonda, tarihi eser olduğu değerlendirilen çok sayıda obje ele geçirildi.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tarihi eser kaçakçılığına yönelik yürüttükleri çalışmalar kapsamında önemli bir başarıya imza attı. Kula ilçesinde düzenlenen operasyonda, tarihi eser olduğu değerlendirilen çok sayıda obje ele geçirildi.

4 Şüpheli Gözaltında

Operasyon kapsamında M.Y., H.C., B.T. ve A.C. isimli 4 şüphelinin ikamet ve araçlarında yapılan aramalarda; 339 adet metal sikke, 2 adet sarı renkli küpe, 1 adet profesyonel koleksiyoner büyüteci, 1 adet minyatür mikroskop ve 1 adet şarjlı ayarlanabilir masa lambası ele geçirildi. Ele geçirilen bu objelerin, tarihi eser olabileceği değerlendirilerek incelenmek üzere müzeye gönderildi. Şüpheliler, gözaltına alınarak haklarında adli süreç başlatıldı.

Manisa'da Tarihi Eser Koruma Çalışmaları Devam Ediyor

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, tarihi eser kaçakçılığının önlenmesi için çalışmaların aralıksız devam edeceği belirtildi. Bu operasyon, ülkemizin kültürel mirasının korunması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurulan uzmanlar, bu tür operasyonların tarihi eser kaçakçılığının önlenmesinde büyük önem taşıdığını vurguladı. Ele geçirilen eserlerin incelenmesi sonucunda, ülkemizin tarihi ve kültürel zenginlikleri hakkında yeni bilgiler elde edilebileceği belirtiliyor.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.