Muğla Valisi İdris Akbıyık, il genelinde güvenlik ve asayiş konularında yürütülen çalışmalarla ilgili basın toplantısı düzenledi. Ramazan ayının huzur ve bereket getirmesini dileyerek konuşmasına başlayan Vali Akbıyık, suçla mücadelede önemli adımlar atıldığını vurguladı.

Suç ve Asayişle Mücadelede Kararlılık

Muğla'da suçun önlenmesi amacıyla çeşitli projeler hayata geçirildiğini belirten Vali Akbıyık, dolandırıcılık olaylarına karşı farkındalık oluşturmak için İl Jandarma Komutanlığı tarafından "Dolandırıcılığa Dur De" projesinin uygulandığını söyledi. Bu kapsamda 110 kişiye seminer verildiğini ve 15 bin bilgilendirici broşür dağıtıldığını açıkladı.

Siber suçlarla mücadele kapsamında 626 vatandaş ve 365 öğrenciye dijital güvenlik konularında eğitim verildiğini aktaran Vali Akbıyık, İl Emniyet Müdürlüğü’nün SİBERAY projesi çerçevesinde 2025 yılı içerisinde 550 vatandaşı bilinçlendirdiğini belirtti.

Uyuşturucuyla Mücadelede Sıfır Tolerans

Gençleri uyuşturucuya karşı koruma konusunda sıfır tolerans anlayışıyla hareket ettiklerini vurgulayan Vali Akbıyık, "En İyi Narkotik Polisi Anne" ve UYUMA projeleri kapsamında 339 kişiye eğitim verildiğini ifade etti. İl Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği 38 etkinlikte ise 3 bin 927 kişiye narkotik konularında bilgilendirme yapıldığını belirtti.

Trafik Güvenliği ve Denetimler Artırıldı

Trafik kazalarını en aza indirmek için denetimlerin artırıldığını söyleyen Vali Akbıyık, 2025 yılı içerisinde 386 bin 755 aracın denetlendiğini, 58 bin 667 araca işlem yapıldığını, 3 bin 629 aracın trafikten men edildiğini ve bin 332 sürücünün ehliyetine geçici olarak el konulduğunu açıkladı.

Öğrencilerin güvenliği için okul servis denetimlerinin aralıksız sürdüğünü belirten Akbıyık, bu kapsamda 2025 yılında 5 bin 29 okul servis aracının kontrol edildiğini aktardı.

Motosiklet kazalarına karşı İl Jandarma Komutanlığı tarafından "Kaskın Kapalı Yolun Açık Olsun" ve "Kask Olsun, Canın Sağ Olsun", İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ise KASK-O-M projelerinin hayata geçirildiğini ifade eden Akbıyık, 24 bin 541 motosiklet sürücüsüne eğitim verildiğini, ayrıca 40 bin 249 motosikletin denetlendiğini duyurdu.

Seydikemer ilçesinde traktör kazalarının önüne geçmek amacıyla başlatılan "Evin Sensiz, Tarım Sessiz Kalmasın" projesi kapsamında 50 traktör sürücüsüne eğitim verildiğini de belirtti.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede KADES Tanıtımı

Genel Sağlık-İş Başkanı Derya Uğur: "Gece Çalışmak Sağlığa Zararlıdır" Genel Sağlık-İş Başkanı Derya Uğur: "Gece Çalışmak Sağlığa Zararlıdır"

Aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede KADES uygulamasının 3 bin 933 kadın vatandaşa tanıtıldığını ifade eden Vali Akbıyık, "Kadına El Kalkmaz" projesi kapsamında 320 kadına ve bin 252 erkeğe bilgilendirme yapıldığını söyledi.

Konuşmasını, Muğla’da huzur ve güvenliğin sağlanması için görev yapan tüm güvenlik güçlerine teşekkür ederek tamamlayan Vali Akbıyık, "Muğla’mızın huzuru, Türkiye’nin huzuru" mesajını verdi.

Muhabir: MERYEM ÖZEN