Muğla’da 2020-2021 eğitim-öğretim yılında faaliyete başlayacak olan Menteşe Spor Lisesi’nin yetenek sınavları devam ediyor. Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapılan yetenek sınavı 1-10 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Sınav sonuçları 11 Temmuz’da açıklanacak.

İYİ Partili Ergun, Göcek tünelini sordu İYİ Partili Ergun, Göcek tünelini sordu

Sinem Karakaya

Muğla’nın Menteşe ilçesinde 2020-2021 eğitim-öğretim yılında faaliyete başlayacak olan Menteşe Spor Lisesi için başvuruların 29 Haziran’da sona ermesinin ardından, yetenek sınavları 1 Temmuz itibariyle başladı. Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapılan yetenek sınavı 10 Temmuz’da sona erecek, sınav sonuçları ise, 11 Temmuz’da açıklanacak. 295 öğrencinin başvuru yaptığı sınavda yetenek sınavının ardından 120 kişi seçilerek okula girmeye hak kazanacak.

Spor Lisesi’ne girebilmek için çabalayan öğrenciler, koordinasyon parkuru, 20 metre koşu, durarak uzun atlama ve ritim testinden geçiyor.

Pandemi dolayısıyla sınavın 15’er dakika arayla yapıldığını söyleyen Menteşe Spor Lisesi Müdür Yardımcısı Ümit Çolakoğlu, “Sağlık tedbirleri kapsamında öğrencileri 15 dakikada bir alıyoruz sınava. Kimse birbiriyle temas etmiyor. Gelen adaylar dezenfekte ediliyor. Maskeleri alınıyor. Sınavdan sonra tekrar dezenfekte veriliyor. Yeni maske veriliyor ve sınav salonunun dışına çıkarılması sağlanıyor. 15 dakika sonra da yeni adayı alıyoruz. Böylece adayların birbiri ile temasını azaltmış oluyoruz. Koordinasyon parkuru, 20 metre koşu, durarak uzun atlama ve ritim testimiz var. Öğrencilerimiz bu sınavlardan geçiyor. Fotosel olarak ölçümler yapılıyor. Sisteme girildikten sonra orta öğretim başarı puanı ile birlikte hesaplanarak sonuçlandırma çıkıyor. Komisyondaki üyelerimiz Muğla’daki yerleşik olan beden eğitimi öğretmenlerinden seçildi. Ayrıca bir tane akademisyenimiz var. Geriye kalan gözetmenlerde Ticaret Lisesi’ndeki gözetmen arkadaşlarımızdan oluşuyor. Temmuz’un 11’inde sınav sonuçlarını açıklayacağız. Daha sonra da kesin kayıtlar olacak. Onları da yedeklerle birlikte açıklayacağız” şeklinde konuştu.

Editör: Gazete Muğla