Gündem

Soğuk kış aylarının vazgeçilmez şifa kaynağı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte doğal antibiyotik olarak bilinen kelle paça çorbası yoğun ilgi görüyor.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte doğal antibiyotik olarak bilinen kelle paça çorbası yoğun ilgi görüyor.

Sabahın ilk saatleriyle beraber yüksek dereceli fırınlarda haşlanarak satılan doğal antibiyotik kelle paçaya yoğun ilgi geliyor. 

Özellikle nezle ve gripten korunmak ve bağışıklık sistemlerini güçlendirmek isteyenler, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kelle paçacılara akın ediyor.

Kilis'te 10 yıldır kelle paçacı olan Muhammed Abdulgani, "Yaklaşık 10 yıldır çalışmış olduğum bu meslekte ustalarımız 60 yıldır çalışarak çok fazla usta yetiştirdiler. Kelle paça ve diğer ürünlerimizde kemik suyu kullanıyoruz. Buda bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Vücuttaki kemikleri güçlendiriyor. Kelle paça çorbası ve tandırda kelle nesilden nesile yıllardır süre gelen bir yemek. Biz sabahın erken saatlerinde iş yerimizi açarız ve gecenin geç saatlerine kadar hizmet veriyoruz. Havaların soğumasıyla birlikte vatandaşlarımızın ilgisi yoğun. Biz orijinal kemik suyunu kullanıyoruz. Bu kemik suyu ile kelle paça çorbası birleşince nezleye, gribe çok iyi geliyor. Sarımsağın, soğanında çok faydası var. Bizde de yemeklerimizin yanında sadece soğan ve sarımsak veriliyor” ifadelerini kullandı.