SİNEM KAPLAN

Muğla Kamyoncu Otomobilci ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Arif Özer, son dönemlerde akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlara dikkat çekerek, Muğla genelinde toplu taşıma hizmeti sunan esnafın zorlandığını belirtti.

Muğla’nın yol haritası açıklanacak Muğla’nın yol haritası açıklanacak

Muğla Kamyoncu Otomobilci ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Arif Özer, son dönemlerde akaryakıt fiyatlarına yapılan zamların toplu taşıma hizmeti sunan esnafı zorladığı söyledi. Başkan Özer, “Toplu taşıma esnafının taşıma hizmetini yapabilmesi, ayakta kalabilmesi için akaryakıttaki artış farkı güncel taşıma ücretlerine yansıtılmalıdır” dedi.

Toplu taşıma esnafının akaryakıta gelen zamlar karşısında zorlandığını ifade eden Arif Özer, “Son zamanlarda akaryakıta gelen üst üste zamlar ile araç bakım, onarım, lastik, sigorta, araç muayene ücretleri vb. gibi gider kalemlerinin artması karşısında, 01.12.2021 tarihinde UKOME kurulu tarafından toplu taşıma araçlarına yapılan zam oranı yetersiz kalmaktadır. Bu tarihte alınan zam kararında yakıt 9 TL iken, şu anda yakıt fiyatları 17 TL’yi geçmiş durumdadır. Koronavirüs ile mücadelede neredeyse ikinci yılını tamamlamak üzere olduğumuz bu günlerde pandemi sürecinde zarar gören taşıma esnafımız tam toparlamaya başlıyordu ki bu kez de artan maliyetlerin (akaryakıt, araç bakım lastik, sigorta, muayene vb.) altında kalarak taşıma işlerini yapamaz hale gelmiştir. Toplu taşıma esnafının taşıma hizmetini yapabilmesi, ayakta kalabilmesi için akaryakıttaki artış farkı güncel taşıma ücretlerine yansıtılmalıdır.” dedi.

Akaryakıt fiyatlarındaki artışın taşıma ücretlerine yansıtılarak şoför esnafının korunması gerektiğini belirten başkan Özer, "Akaryakıta karşı ayakta durmakta zorlanan ve gece, gündüz, yağmur, çamur demeden vatandaşımızı taşıyan toplu taşıma esnafımız, en önemli giderlerden biri olan akaryakıta yapılan zamlar karşısında dayanamaz hale gelmiş durumdadır. Taşıma esnafımız kontak kapatmak değil, halka hizmet sunmak ve çalışmaya devam etmek istiyor.” diye konuştu.

ESNAFIN DESTEĞE İHTİYACI VAR

Başkan Özer, “Durum gerçekten vahimdir. Esnafımız Kamu hizmeti yapan halk otobüsleri hizmetini aksatmamak için borçlanarak elinde avucunda ne varsa satarak bu günlere gelmiştir. Artık sözün bittiği ve kelimelerle anlatılmayacak derecede zor durumda olan esnafımızın belediyemizin ve devletimizin desteğine, yardımlarına ve yapacağı düzenlemelere ihtiyacı vardır” dedi.

Arif Özer Muğla Kamyoncu Otomobilci ve Şoförler Esnaf Odası Başkanlığı olarak, Muğla’da taşıma faaliyeti sürdüren toplu taşıma esnaflarının, akaryakıta yapılan en son ki zamlar karşısında ezildiklerini ve mevcut taşıma ücretleriyle giderlerini karşılayamadıklarını belirtti. Arif Özer, toplu ulaşımın son bulmaması, yok edilmemesi, hususi araca sahip olmayan, araç kullanamayanlar, öğrenci ve işçilerin sıklıkla tercih ettiği toplu ulaşımın ekonomik sorunlar nedeniyle tökezlememesi amacıyla, toplu taşıma ücretlerine en az yüzde 40 oranında zam yapılmasını UKOME’den talep ettiklerini söyledi.

Editör: Gazete Muğla