Muğla’da 31 Mart yerel seçimleri öncesi ortaya ilginç iddialar atıldı. Bağımsız Büyükşehir adaylarından birisinin Fethiye başta olmak üzere bazı ilçelerde bir siyasi partinin ilçe belediye başkan adaylarına “yerelde sana destek vereceğiz. Büyükşehirde bana destek ver” dediği ortaya çıktı. Bu söylentilerin ardından Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Bağımsız aday Behçet Saatcı’yı kast ederek  “4 tane parti değiştirmek mi dik olmak. Bağımsız aday demiş ki, sahte hesaplarla bize saldırıyorlar. Sahte hesabın kralı var o tarafta. Tespit ettiğimiz 54 tane sahte hesap açmışlar” dedi.

Muğla’da siyaset kızıştı

31 Mart yerel seçimlerine sayılı gün kala Muğla’da siyaset arenası kızıştı. 8’i partili 2’si bağımsız 10 büyükşehir belediye başkanın yarışacağı seçimlerde özellikle Fethiye, Seydikemer, Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçelerinde siyasi kulislerde bomba etkisi yaratacak iddialar ortaya atıldı.

İlçe başkan adaylarıyla pazarlık iddiası

Bağımsız Büyükşehir adaylarından birisinin Fethiye başta olmak üzere bazı ilçelerde bir siyasi partinin ilçe belediye başkan adaylarına “yerelde sana destek vereceğiz. Büyükşehirde bana destek ver” dediği ortaya çıktı. Bunun üzerine Ak parti’li il yöneticileri sosyal medya hesaplarından “sakın bu yalana kanmayın. Muğla’nın bazı ilçelerinde özellikle son zamanlarda sinsi bir tuzakla karşı karşıya olduğumuzu belirtmek isterim. Ak Parti teşkilatlarına gelip giden bazı gizemli tiplerin ‘küçük şehirlerde biz size oy vereceğiz. Büyükşehirde de siz bize oy verin’ diye propagandası yaptıklarını duyuyor ve şahit oluyoruz. Sakın bu tuzağa düşmeyin” paylaşımını yaptılar.

“54 sahte hesap açtılar”

Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Bağımsız aday Behçet Saatcı’yı kast ederek  “4 tane parti değiştirmek mi dik olmak. Bağımsız aday demiş ki, sahte hesaplarla bize saldırıyorlar. Sahte hesabın kralı var o tarafta. Tespit ettiğimiz 54 tane sahte hesap açmışlar. Bakın bizim Belediye başkanlarımızı ve adaylarımızı ziyaret etmiş, onlarla olan fotoğrafları paylaşıyor. Ve şu imajı veriyor. Kendi ilçenizde  ilçe adayınıza oy verin. Belediye Başkanınıza oy verin. Sorun değil. Ama Büyükşehir de Behçet Saatcı diyor. Şimdi bu tip mesajlarla beraber size sürekli algı operasyonları yapıyorlar” dedi.

Muğla'da uyuşturucu ve ruhsatsız silah operasyonu: 11 şüpheli gözaltında Muğla'da uyuşturucu ve ruhsatsız silah operasyonu: 11 şüpheli gözaltında

“4 Parti değiştirmek mi dik durmak”

Ak Parti Muğla İl başkanı Kadem Mete “Yani yiğitlikten ve mertlikten bahseden ve bununla ilgili algı operasyonları yapanlar zillet ittifakına karşı halk ittifakı deniyor. Peki bu çarpı attıklarından İYİ Parti’den değimliydin? sen daha altı ay evvel, İYİ Parti’den aday gösterilseydin İYİ Parti’nin adayı olarak Fethiye’den çıkmayacak mıydın? CHP ile görüşmeler yapmadın mı? İttifak olursa ben çıkıyım Fethiye’den aday diye. Bütün bunlar varken şimdi onların hepsini zillet ittifakına karşı diye göstermek ne kadar etik oluyor. Her tarafa mesaj vermek mi omurga sahibi olmak, dik olmak? 4 tane parti değiştirmek mi dik olmak? Arkadaş birde seçilirse AK Parti’ye geçecek gibi dedikodular yayılıyor. Bunu bilerek de yapıyorlar. Biz bu filmi 2009’da Fethiye’de gördük. 2014’de aynı filmi bir daha çevirdiler, bir daha yutturdular. Ama 2019’da biz bu filmi bir daha seyretmeyeceğiz” dedi.

Editör: Gazete Muğla