KZBGY - Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş Haber veya Söylentilere İlişkin Açıklama Başlığı ile KAP’a bir açıklama gönderdi.

Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş:

“Marmaris Belediyesi  yıkım konusunda kesinleşmiş bir yargı kararının olmadığını ve yargılamanın neticesini beklediklerini kamuoyu ile paylaşmıştır. Ortada kesinleşmiş bir karar olması bir kenara ortada yıkıma ilişkin bir karar dahi yoktur”

KZBGY - Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş Haber veya Söylentilere İlişkin Açıklama Başlığı ile KAP’a bir açıklama göndererek, açıklamada, “Marmaris Belediyesi yıkım konusunda kesinleşmiş bir yargı kararının olmadığını ve yargılamanın neticesini beklediklerini kamuoyu ile paylaşmıştır. Ortada kesinleşmiş bir karar olması bir kenara ortada yıkıma ilişkin bir karar dahi yoktur” ifadelerine yer verildi.

Whatsapp Image 2025 03 09 At 20.08.44

Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)’a Haber veya Söylentilere İlişkin Açıklama başlığı ile gönderilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Marmaris Kaymakamlığı tarafından, üçüncü kişiler tarafından iletilen dilekçelere istinaden verilen yanıtlar hakkında çeşitli basın organlarında haberler yer almıştır. Şirketimizin Marmaris'te yürütmekte olduğu proje ile ilgili olarak idari ve yargısal süreçler devam etmekte olup henüz şirketimizin yürüttüğü projeler hakkında kesinleşmiş bir yargı kararı bulunmamaktadır. Marmaris Belediyesinin, idari istikrar ilkesi gereği daha önce kendi aldığı kararların aksine işlem yapması, yargılama devam ederken geri dönülemez telafisi imkansız kararlar alması ve bunları uygulaması da yasal olarak imkansızdır. Kamuoyuna daha önce defaatle açıkladığımız üzere, şirketimiz konu proje kapsamında, imar planı, imar durumu ve belediyesince verilen yapı ruhsatlarına aykırı hiçbir faaliyette bulunmamıştır. Projenin otel ve devre mülkten oluşan ilk etabı Marmaris Belediyesi tarafından verilen yapı ruhsatlarına göre inşa edilmiş, Marmaris Belediyesi, yapının ruhsata uygun olarak tamamlandığı için yapıya iskan ruhsatı da düzenleyerek vermiştir. İskanı dahi alınmış bir yapının yıkılması veya yıkılmasına ilişkin karar alınması da yasal olarak mümkün değildir. Yerleşik Danıştay kararlarında da iskanı alınmış bir yapının sahibine kazanılmış hak sağladığı tartışmasızdır. Yine projenin ikinci etabının inşaatı da büyük ölçüde tamamlanmış, kazanılmış hak sağlayan seviyeyi geçmiştir. Bugüne kadar şirketimize anılan yapıların yıkılmasına ilişkin Marmaris Belediyesince alınmış hiçbir encümen kararı da tebliğ edilmemiştir. Yine bu yapıların yıkılmasına ilişkin herhangi bir resmi talimatın, yazının bulunduğuna dair ortada hiçbir bilgi ve belge yoktur. Esasen ilgili Marmaris Belediyesi de yıkım konusunda kesinleşmiş bir yargı kararının olmadığını ve yargılamanın neticesini beklediklerini kamuoyu ile paylaşmıştır. Ortada kesinleşmiş bir karar olması bir kenara ortada yıkıma ilişkin bir karar dahi yoktur.

Tüm bu haberlerin ve paylaşımların belli hesaplarca manipülatif amaçlarla yayıldığı tartışmasız olup ilgili platformlarda yer alan haber ve yorumların yanıltıcı, gerçeğe aykırı ve yatırımcıları yanıltmaya yönelik bilgi içerdiğini kamuoyuna saygıyla duyururuz. Şirketimiz, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 107. maddesi uyarınca, sermaye piyasasında yanıltıcı, yanlış veya eksik bilgi verilerek yatırımcıların yönlendirilmesi ve piyasanın manipüle edilmesine yönelik eylemlerin suç teşkil ettiğini hatırlatır. Bu çerçevede, basın yayın organları ve diğer iletişim kanalları aracılığıyla şirketimiz hakkında gerçeğe aykırı haberler yayan, kamuoyunu yanıltmaya yönelik spekülatif açıklamalar yapan ve şirketimizin ticari itibarını zedeleyerek hisse fiyatımızı manipüle etmeye çalışan kişiler hakkında her türlü hukuki ve cezai süreci başlatma hakkımız saklıdır.

Şirketimiz, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) düzenlemeleri ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına ilişkin ilgili mevzuat kamuya açıklanması gereken n kapsamında her türlü bilgiyi şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerine uygun olarak paylaşmaya devam edecektir”

KAYMAKAMLIK VE ÇEVRE MÜDÜRLÜĞÜ DE DEVREDE

İlk olarak Marmaris Kaymakamlığı, ardından da Muğla Çevre Değişikliği ve İklim Müdürlüğü belediyeye yazı göndererek Sinpaş’ın Marmaris Kızılbük’teki devremülk inşaatının yıkım işleminin gerçekleştirilmesini istedi. Ancak belediye encümeninin aldığı yıkım kararı Sinpaş tarafından İdare Mahkemesi’ne taşındığı için belediye bu konuda adım atmadı. Ancak İdare Mahkemesi’nden çıkabilecek olumlu sonuç için, yıkım ihalesinin hazırlıkları yapılıyor.

İŞÇİLERE TAHLİYE KARARI

Marmaris Belediyesi’nin Sinpaş’a yönelik son atağı ise, inşaat durmasına rağmen şantiyede kalmaya devam eden işçilerin tahliyesi kararı oldu. Belediye yaklaşık bin inşaat işçisinin şantiyeden çıkartılabilmesi için Marmaris Kaymakamlığı’na yazı gönderdi ve kolluk kuvveti desteği talep etti. Kaymakamlık yazıya olumsuz yanıt verdi. Marmaris Belediyesi de tekrar bir yazı göndererek talebini yeniledi. Kaymakamlıktan son yanıt bekleniyor.

Whatsapp Image 2025 03 09 At 20.08.42-1

MUĞLA GAZETESİ HER AYRINTIYI TAKİP ETTİ

Muğla Gazetesinin her ayrıntısını takip ettiği ve haberleştirdiği Sinpaş Kızılbük Projesi’yle ilgili bugüne kadar şunlar yaşandı:

Marmaris Belediyesi inşaat yasağı dönemine denk gelen 30 Mayıs 2024’teki denetimde kıyı dolgusu yapıldığını ve projede olmayan bin limanla ilgili beton döküldüğünü tespit etti. Ruhsatsız ve kaçak çalışmalar için 104 milyon 757 bin 908 TL ceza kesildi ve yıkım kararı alındı. Ayrıca savcılığa da suç duyurusunda bulunuldu.

Marmaris Belediyesi Sinpaş’ın 1 ve 2’nci etaptaki 17 ruhsatını iptal etti. Sinpaş İdare Mahkemesi’ne başvurdu ancak olumlu sonuç alamadı. Muğla 3. İdare Mahkemesinin kararının ardından Marmaris Belediyesi 1 ve 2’nci etaptaki 16 yapı tadilat ruhsatı ile üçüncü etaptaki 25 ruhsatı daha iptal etti. Toplam iptal edilen ruhsat sayısı 58’i buldu.

Etap için düzenlenen Yapı Kullanım İzin Belgesi’ni iptal eden Marmaris Belediyesi, bu ruhsatı mevzuata aykırı düzenledikleri gerekçesiyle önceki dönem Marmaris Belediye Başkanı, önceki dönem Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı ve diğer personeller hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ruhsatların iptal edilmesinin ardından 209 bin 610 metrekarelik inşaat alanı mühürlendi ve tapuya kaçak şerhi konuldu. Sinpaş’a 2 milyar 678 milyon 149 bin 516 TL idari para cezası kesen Marmaris Belediyesi, imar kirliliğine sebep olmaktan da suç duyurusunda bulundu.

Mühürlemenin ardından yeniden inşaat faaliyetine devam ettiği belirlenen Sinpaş’a mühür fekki suçundan işlem yapıldı ve savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Marmaris Belediye Encümeni Sinpaş’taki yapılarla ilgili yıkım kararı aldı. Ancak Sinpaş bu kararı İdare Mahkemesi’ne taşıdı. Bu nedenle yıkım yapılmadı ancak yıkım ihalesinin hazırlıkları başladı.

Marmaris Belediyesi'nin Sinpaş'a kestiği 60 milyon liralık kıyı katliamı cezası da İdare Mahkemesi'nden döndü Marmaris Belediyesi'nin Sinpaş'a kestiği 60 milyon liralık kıyı katliamı cezası da İdare Mahkemesi'nden döndü

Marmaris Belediyesi inşaatta çalışan bin işçinin tahliyesi için Marmaris Kaymakamlığı’ndan kolluk kuvveti desteği talep etti.

Sinpaş’ın da iptal edilen ruhsatlarla ilgili mahkemelere başvuruları var. Bu konuyla ilgili halen Muğla 2. İdare Mahkemesi’nde 3, Muğla 3. İdare Mahkemesi’nde ise 1 dosya bulunuyor.

Muhabir: KENAN GÜRBÜZ