Marmaris’in İçmeler Mahallesi Kızılkum Mevkiinde Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi tarafından yapılan 'Marmaris Kızılbük Resort Otel ve Devremülk' projesinin inşaat alanında denize beton dolgu yapıldığı ihbarı üzerine Marmaris Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri tarafından incelemeler yapılmıştı. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, ekiplerin bölgede yaptıkları incelemede denizin beton dolgu ile doldurulduğu tespit edildiğini ve firmaya 60 milyon liralık idari para cezası kesildiğini açıklamıştı.

“SÖZ KONUSU DOLGU ALAN 1990'LI YILLARDA İNŞA EDİLMİŞTİR”

Marmaris açıklarında turist teknesi battı: Bir kişi kayboldu Marmaris açıklarında turist teknesi battı: Bir kişi kayboldu

Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından KAP’ta açıklama yapıldı.

Söz konusu dolgu alanın 1990'lı yıllarda o tarihte gayrimenkulde mülkiyet hakkına sahip olan malik tarafından inşa edildiği, projenin deniz tarafındaki Devletin hüküm ve tasarrufu altında kalan alanında bulunan bir dolgu alanı olduğu ifade edildi.

“ŞİRKETİMİZ TARAFINDAN HERHANGİ BİR DENİZ DOLGUSU YAPILMAMIŞTIR”

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“12.06.2024 tarihinde Marmaris Belediyesi ekipleri Sinpaş Kızılbük Thermal Resort projemizin inşaat alanının önündeki sahilde bulunan dolgu alanla ilgili tespit yapmışlardır. Söz konusu dolgu alan 1990'lı yıllarda o tarihte gayrimenkulde mülkiyet hakkına sahip olan malik tarafından inşa edilmiş olup, projemizin deniz tarafındaki Devletin hüküm ve tasarrufu altında kalan alanında bulunan bir dolgu alanıdır. 2012 yılından itibaren Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile şirketimiz arasında ön izin sözleşmesi olup yıllık bedelleri şirketimiz tarafından ödenmektedir. Şirketimiz tarafından herhangi bir deniz dolgusu yapılmamıştır. Bu konuyla ilgili Marmaris Belediyesi tarafından şirketimize tebliğ edilen bir ceza bulunmamaktadır.

Sinpaş Kızılbük Thermal Resort projemizde 205 oda otel ve 555 bağımsız bölümden oluşan 1. etap inşaatımızın inşaat çalışmaları tamamlanmıştır. 2. etapta inşaat kısıtlamaları (Kültür ve Turizm Bakanlığının 10.03.2015 tarihli ve 2015/3 sayılı Genelgesi ile turizm sezonu olarak nitelendirilen 15 Mayıs - 15 Ekim ayları arasında turistik yörelerde ağır nakliyat, hafriyat ve harçlı inşaat faaliyetlerine kısıtlama getirilmektedir) kapsamı dışında kalan çalışmalarımız devam etmektedir.”

Editör: Beritan Yücel