Marmaris Haberleri

Sinpaş’ın Marmaris’teki projesi mühürlendi

Muğla’da Sinpaş Grubu’nun, Marmaris İçmeler’deki Kızılbük Thermal Wellness Resort otel inşaatı Marmaris Belediyesi’nce mühürlendi.

Marmaris’in İçmeler Mahallesi Kızılkum Mevkiinde Sinpaş Gayrimenkul Yat. Ort. A.Ş. tarafından yapılan “Marmaris Kızılbük Resort Otel ve Devremülk” projesinin inşaat alanında ihbar üzerine incelemeler yapıldı.

Firmaya idari para cezası uyguladığı ve ruhsatlandırma için 30 gün ek süre verdiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Marmaris’in İçmeler Mahallesi Kızılkum Mevkiinde Sinpaş Gayrimenkul Yat. Ort. A.Ş. tarafından yapılması planlanan “Marmaris Kızılbük Resort Otel ve Devremülk” projesine 2022 yılında verilen “ÇED Gerekli Değildir” kararının iptali için açılan dava 2022’nin Temmuz ayında görülmüştü. Mahkemenin, ÇED Gerekli Değildir Kararının iptali yönünde verdiği karar Danıştay tarafından onanarak kesinleşmişti.

YENİDEN BAŞVURU YAPILDI, ÇED OLUMLU KARARI VERİLDİ

Şirketin yeniden ÇED başvurusu üzerine 10 Mart 2023’te Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş’nin Kızılbük Thermal Wellness Resort projesine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca ÇED olumlu raporu verildi.

Loading...

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi ile ilgili olarak Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Marmaris Kent Konseyi’nce Muğla 3. İdare Mahkemesi’nde projeye ilişkin verilen ÇED olumlu kararının iptali için dava açıldı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nca açılan dava, Muğla 3. İdare Mahkemesi tarafından; dava konusu işlemde hukuka aykırılık bulunmadığı sonucuna varılması neticesinde davanın reddine karar verilmişti.

“ÇED olumlu” kararına karşı Marmaris Kent Konseyi’nin açtığı dava Muğla 2.İdare Mahkemesi tarafından Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu başka bir davaya sunulan bilirkişi raporuna dayandırılarak keşif dahi yapılmadan reddedilmişti.

Loading...

Bilirkişi raporuna dayanılarak reddedilen dosya Marmaris Kent Konseyi’nce temyiz için Danıştay’a götürmüştü. Danıştay’a yapılan itiraz sonucu “Yüzeysel değerlendirme ile değil gerçekçi, bilimsel, kamu yararı ve çevreyi koruyan bir rapor hazırlanmalı” denilerek karar Marmaris Kent Konseyi lehine bozuldu ve yeniden karar verilmesi için mahkemeye iade edildi.