Sigorta devi Türkiye'den çekiliyor. 403 bin müşteriye ne olacak?

Sigorta devi Türkiye'den çekiliyor. 403 bin müşteriye ne olacak?
Zurich Sigorta, Türkiye sigorta pazarında önemli bir adım atarak NN Hayat ve Emeklilik A.Ş.'yi satın alıyor. Bu birleşme ile Zurich Sigorta, hem pazar payını önemli ölçüde artıracak hem de ürün ve hizmet yelpazesini genişletecek.

Türkiye'de 2008 yılından bu yana sigorta branşında faaliyetlerini sürdüren Zurich Sigorta, Ekim 2023’te Mapfre Yaşam Sigorta A.Ş.’yi satın alarak hayat branşında faaliyet göstermeye başlamıştı.

2024 itibarıyla bireysel emeklilik lisansını alarak faaliyetlerini Zurich Yaşam ve Emeklilik Sigorta A.Ş. adı altında sürdürmeye devam eden şirket, son olarak NN Group ile NN Hayat ve Emeklilik’in satışı konusunda anlaştı.

REKABET KURULU ONAYI BEKLENİYOR

Açıklamada, "İşlem, düzenleyici kurumların ve Rekabet Kurulu'nun onaylarına tabidir ve işlemlerin nihai olarak 2025'in ilk çeyreğinde tamamlanması beklenmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen NN International Insurance Üst Yöneticisi (CEO) Frank Eijsink, Türkiye'deki operasyonlarını satma kararını titiz bir sürecin sonucunda aldıklarını ifade etti.

Eijsink, detaylı bir değerlendirmeden sonra, bu kararın, Türkiye'deki müşterilerin, çalışanların ve diğer paydaşların faydasına olacağı sonucuna vardıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Zurich Türkiye'nin, ölçeğini ve pazar payını artırarak Türkiye'deki faaliyetlerini ileriye taşımak için, iyi bir konumda olduğuna inancımız tamdır. Türkiye'deki iş arkadaşlarımıza ve acentelerimize son 15 yıldaki değerli katkıları ve özverileri için teşekkür etmek istiyorum ve Zurich Türkiye ile onlara en iyi dileklerimizi sunuyorum."

NN SİGORTA HAKKINDA

175 yılı aşkın bir süredir sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren NN Sigorta 18 ülkede hizmet veriyor. NN Group’un Türkiye’de 203 çalışanı ve 406 bin müşterisi bulunuyordu. Şirket, 2023 yılında otomatik katılım portföyünü Fiba Emeklilik’e devretmişti. Şirketin dünya çapında 12 bin müşterisi bulunuyor.

Uzmanlara göre, Zurich Sigorta'nın NN Hayat ve Emeklilik'i satın alması, Türkiye sigorta sektöründe yeni bir dönem başlatacak gibi görünüyor. Bu birleşmenin hem sektör hem de tüketiciler için olumlu sonuçlar doğurması bekleniyor. Ancak, birleşmenin uzun vadeli etkilerini tam olarak görebilmek için biraz daha zaman geçmesi gerekiyor.

Kaynak:Halk TV

Bu haber toplam 306 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.