Sıfır araç fiyatlarında deprem... Bakan kaç bin liraya düşeceğini açıkladı

Sıfır araç fiyatlarında deprem... Bakan kaç bin liraya düşeceğini açıkladı
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, son açıklamasında, sıfır otomobillerde yılsonuna kadar yüzde 15-20 arasında indirim kampanyalarının başlayacağını duyurdu. Bakan Bolat, otomotiv sektöründeki bu indirim kampanyalarının, tüketicilerin otomobil alımını teşvik etmeyi ve sektöre canlılık katmayı amaçladığını belirtti.

Bolat, Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç ve federasyon temsilcilerini Bakanlıkta kabul etti. Görüşmede, otomotiv sektöründe mevcut durum, sektöre yönelik alınacak önlemler ve çözüm yolları ele alındı.

Bakanlık olarak otomotiv piyasasında bir dizi düzenleme gerçekleştirdiklerini vurgulayan Bolat, bu düzenlemelerin sektörde daha rekabetçi ve adil bir ortamın oluşturulması amacıyla yapıldığını belirtti. Ayrıca, tüketicilerin daha güvenli ve uygun fiyatlı araçlara erişimini desteklemek için çalışmaların sürdüğünü ifade etti

Yapılan açıklamalar ise şöyle:

''Bu düzenlemeler neticesinde hem ikinci el hem de sıfır araba satışlarında çok ciddi bir rahatlama sağlandı. Fiyatlarda yüzde 15'e varan düşüşler var.

Çok ciddi bir rahatlama sağlandı. Oto piyasasında hem ikinci el satışlarda hem sıfır araba satışlarında bolluk meydana geldi.

Bayiler de kampanyalara başladı. Yılsonuna kadar sıfır araç satışlarında modellerine ve markalarına göre yüzde 10 ila 20 arasında indirim kampanyaları görmeye başladık, başlayacağız

Sıfır araçlarda yüzde 10 ila 20 arasında indirim kampanyaları görmeye başladık.

Bu, piyasaların düzelmesi ve istikrarlı bir şekilde işlemesi için çok iyi. Rekabetçiliği yeniden kazanmış olduk. Rekabetin artmasıyla fiyat düşüşleri beraberinde gelecek."

Kaynak:ANADOLU AJANSI

Bu haber toplam 888 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.